Іранські бойовики в Сирії завдали ракетного удару по базі армії США
Категорія
Світ
Дата публікації

Іранські бойовики в Сирії завдали ракетного удару по базі армії США

Іранські бойовики в Сирії завдали ракетного удару по базі армії США
Джерело:  online.ua

За інформацією сирійських державних ЗМІ, військова база США в регіоні Дейр-ез-Зор поблизу нафтового родовища Омар зазнала ракетної атаки з боку проіранських збройних шиїтських формуваннь. У той же час вночі 19 лютого Ізраїль завдав серію авіаударів по столиці Сирії Дамаску та її передмістю. Ракета зачепила і цивільну інфраструктуру. 

Джерело:  SANAReuters

Що відомо про наслідки ракетного удару бойовиків по базі США 

Зазначається, що ракетну атаку було здійснено пізно увечері 18 лютого. При цьому на території бази США вибухнуло щонайменше 3 ракети.

Одна з ракет вразила гелікоптерний майданчик, біля якого знаходилася цистерна з паливом, дві інші вибухнули біля злітно-посадкової смуги на території бази.

Відповідальність за атаку взяли на себе проіранські збройні шиїтські формування, розташовані в провінції Дейр-ез-Зор. Вони воюють на боці сирійської армії. Незадовго до обстрілу над базою було збито безпілотника.

Що відомо про авіудари Ізраїлю по Дамаску 

Що одна з випущених ізраїльскими літаками ракет поцілила у будівлю в районі Кафр-Суза в центрі Дамаска поблизу одного з об'єктів іранських сил. Щонайменше п'ятеро осіб загинули, ще 15 отримали поранення.

Удар пошкодив кілька будівель у густонаселеному районі поблизу площі Омейяд у центрі столиці. 
Військовий аналітик та офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін зазначив, що ця будівля – так звана "іранська школа", яка слугувала штабом Сил "Кудс" Корпусу вартових ісламської революції. За даними експерта, було завдано удару біля резиденції президента Сирії.

Іранські джерела заявляють, що Сирію атакували ізраїльські літаки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?