Іспанія готова передати Україні танки Leopard і ЗРК
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанія готова передати Україні танки Leopard і ЗРК

Іспанія готова передати Україні танки Leopard і ЗРК
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що влада Іспанії готова передати Україні зенітно-ракетні комплекси та бойові танки "Leopard".

Джерело:  El Pais  із посиланням на своїх інсайдерів в уряді Іспанії

Іспанія планує направити в Україні танки Leopard і ЗРК

Іспанія готова зробити якісний стрибок у військовій підтримці України проти російського вторгнення. Якщо досі вона доставляла боєприпаси, засоби індивідуального захисту та легке озброєння (гранатомети С-90 або кулемети), то зараз готується постачання важкого озброєння, - повідомляє редакція видання.

Окрім того, наголошується, що Міноборони Іспанії вже завершує постачання до української столиці батарей зенітно-ракетних комплексів малої дальності Shorad Aspide, які іспанська армія замінила іншою, більш досконалою системою.

За словами інсадйреів ЗМІ, відвантаження системи, вироблених європейською ракетною компанією MBDA, очікує завершення перемовин через групу в Штутгарті, яка відповідає за координацію військової допомоги Україні.

Фото - wikipedia.org

Ба більше, іспанська влада готова поставити Збройним Силам України бойові танки Leopard A4, які вже десять років перебувають у резерві на базі іспанської армії у Сарагосі.

Що важливо розуміти, ці танки є частиною партії зі 108 вживаних одиниць, які офіційний Берлін продав Іспанії в 1995 перед контрактом на виробництво Leopard в Іспанії.

Близько 40 танків можуть бути відремонтовані та передані українській армії, але попереджають, що для цього потрібна певна робота з модернізації з боку промисловості, яка навряд чи проводитиме ці роботи в той час, коли йде загальне зростання військових витрат у Європі, - йдеться в статті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?