Іспанія назвала умову використання Україною танків Leopard
Категорія
Україна
Дата публікації

Іспанія назвала умову використання Україною танків Leopard

Іспанія назвала умову використання Україною танків Leopard
Джерело:  online.ua

Очільниця Міністерства оборони Іспанії Маргарита Роблес офіційно підтвердила, що танки Leopard передають Збройним силам України винятково для оборони, а не для наступальних дій.

Джерело:  La Vanguardia

Україна не зможе використати танки Leopard для наступу на РФ

Глава оборонного відомства Іспанії звертає увагу на те, що існує кілька серій Leopard: 2A4 і 2A6.

За її словами, танки 2А4, які зберігалися в Сарагосі в жахливих умовах, зараз ремонтуються.

Це дасть змогу включити їх до складу батальйону поряд із танками, переданими іншими країнами. Водночас ми вже розпочали роботу з підготовки екіпажів цих танків і команд, які займатимуться їх обслуговуванням. Я багато наполягаю на тому, що "Леопарди" мають виняткове призначення: оборона, а не агресія проти Росії, - заявила Маргарита Роблес.

Міністерка також вкотре повторила, що не підтримує участь іспанських військових у бойових діях на території України.

На її переконання, це абсолютно неможливий сценарій, який ніхто ніколи не розглядав та не буде розглдати в майбутньому.

Іспанські солдати втрутилися б тільки в разі агресії проти країни НАТО. Ніколи, ніколи, жоден солдат із країни НАТО, а Іспанія є однією з них, не відправиться брати участь у війні в Україні. Ніколи, ніколи. Я хочу сказати це дуже чітко, дуже ясно, - наголосила Маргарита Роблес.

Іспанія вирішила збільшити військову підтримку України

23 лютого очільник іспанського уряду Педро Санчес під час візиту до Києва офіційно підтвердив, що партія танків Leopard 2, які Іспанія надасть Україні, збільшиться до 10 одиниць.

Ми маємо намір зробити це в найближчі тижні або місяці.Ми прагнемо синхронізувати доставку танків з фіналізацією навчань українських військових...Навіть більше, ми готові надіслати більше Leopard на пізнішій стадії, якщо це буде необхідно, - заявив політик після переговорів з українським лідером Володимиром Зеленським.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?