Іспанія відправила Україні нову партію танків Leopard 2A4 і боєприпасів
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанія відправила Україні нову партію танків Leopard 2A4 і боєприпасів

Іспанія відправила Україні нову партію танків Leopard 2A4 і боєприпасів
Джерело:  online.ua

24 липня Міністерство оборони Іспанії відправило Україні нові партії гуманітарної та військової допомоги. До них входять чотири танки Leopard 2A4.

Джерело: Міністерство оборони Іспанії

Іспанія відправила військовий пакет допомоги Україні

Повідомляється, що з іспанського порту Сантандер вийшло судно з військовими та гуманітарними вантажами, які прямують до України.

Очікується, що всі матеріали можуть бути передані Збройним силам України на початку серпня.

Пакет військової допомоги складається з чотирьох Leopard 2A4, які будуть додані до шести Leopard 2 з такими ж характеристиками, які вже були передані Україні.

Також до цієї партії входить десять бронеавтомобілів ТОА М-113 (з них три для Прикордонної служби), десять вантажівок ВМС (з яких п’ять передадуть Прикордонній охороні та п’ять підуть у ЗСУ), один багатоцільовий броньований автомобіль (для Прикордонної служби), три цивільні санітарні машини та один броньований санітарний автомобіль БМР (який відправлятиметься до різних військових госпіталів), а також одна броньована цивільна санітарна машина. (для прикордонної служби).

Нагадаємо, що минулого тижня Іспанія відправила в Україну польовий госпіталь, він прибув у Польщу 23 липня.

Візит до Києва прем’єра Іспанії Санчеса

1 липня до Києва з візитом приїхав прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

У межах візиту до України Санчес оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму у 55 мільйонів євро.

З них 51 млн надійде через Світовий банк для підтримки малого і середнього бізнесу, решта піде на відновлення шкіл.

У червні Іспанія оголосила, що відправила Україні 20 бронетранспортерів, а також чотири Leopard 2A4, які були на ремонті.

Також Іспанія передала Україні польовий госпіталь Role 2 plus, здатного підтримувати важку бригаду, з невідкладною хірургією та основними стабілізаційними, лабораторними та фармацевтичними послугами, які розміщуються в дванадцяти контейнерах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?