Glovo купує український сервіс доставки Zakaz.ua – ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Glovo купує український сервіс доставки Zakaz.ua – ЗМІ

Glovo купує український сервіс доставки Zakaz.ua – ЗМІ
Джерело:  online.ua

Іспанська компанія Glovo має намір викупити український сервіс доставки Zakaz.ua. За попередніми даними, угоду оцінюють у близько 60 млн доларів.

Джерело: AIN.UA  з посиланням на своїх інсайдерів на ринку

Glovo планує викупити український сервіс доставки Zakaz.ua

Як стверджують анонімні джерела видання, наразі мовиться про повний викуп бізнесу Zakaz.ua іспанською компанією Glovo. Окрім того, наголошується, що сума угоди може коливатися від 60 млн доларів до 80 млн доларів. Один із інсайдерів оцінює угоду у проміжку 50-70 млн доларів.

Варто звернути увагу на те, що вперше про потенційні перемовини журналісти дізналися ще декілька місяців тому, однак тоді подробиць було вкрай мало. Зараз представники компанії відмовляються коментувати цю угоду.

За словами реадкції видання, купівля Zakaz.ua є чудовим шансом для Glovo швидко масштабувати бізнес. Керівництво українського сервісу Zakaz.ua стверджує, що є лідером на ринку доставки з супермаркетів, а Glovo залишається лідером на ринку доставки з ресторанів.

Окрім того, відомо, що Zakaz.ua вже почала відкривати власні dark stores (магазини, створені виключно для доставки – ред). Цей процес є тривалим та недишевим,тож угода з іспанською компанією дозволить акумулювати напрацювання українського сервісу.

Як стверджують журналісти, за час існування сервіс залучив близько 9 млн доларів інвестицій. Варто звернути увагу на те, що провідним інвестором є син колишнього мера Києва Степан Черновецький, він же – мажоритарний власник акцій сервісу обсягом 98,88%. Останній також є директором Chernovetskyi Investment Group (СIG).

Степан Черновецький (фото - cig.vc)

Самі представники CIG кажуть, що інвестували у компанію понад 10 млн доларів. Компанія заснована у 11років тому, зараз у ній працює кілька сотень людей.

Оновлено.  У Zakaz.ua на запит Retailers спростували інформацію про угоду з Glovo.

Zakaz.ua постійно веде переговори про раунди та залучення інвестицій – це нормальна практика для такого проєкту і цієї індустрії. І ми, відповідно, часто отримуємо запити від такого роду медіа. Водночас ми не можемо обговорювати ні умови, ні учасників, ні суми – це, зрозуміло, конфіденційна інформація. Просимо з розумінням поставитися до того, що ми не коментуємо чутки, – повідомили у компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?