Історичний день для України та посилення агресії РФ — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Історичний день для України та посилення агресії РФ — головне зі звернення Зеленського

Історичний день для України та посилення агресії РФ — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський традиційно звернувся до українського народу. Президент звернув увагу на те, що сьогодні в нашій країні було багато привітань, адже 19 червня – День медика, одночасно День батька і День фермера. Глава держави також приєднався до привітань, а також озвучив попередження щодо посилення агресії армії РФ.

Джерело: Ютуб-канал ОПУ

Зеленський звернувся до українців 19 червня - відео

Хочу подякувати сьогодні всім нашим лікарям, усім українським медичним сестричкам, які від 24 лютого – буквально на передовій... Хочу подякувати сьогодні й нашим фермерам. Тим, хто обороняв свої громади навіть голіруч, коли зупиняв російських військових. Хто попри війну забезпечив посівну кампанію... Хочу подякувати і всім батькам в Україні. Всім, хто виховав своїх дітей просто хорошими, порядними, сміливими людьми. Людьми, які захищають державу та роблять усе, щоб допомогти своїм ближнім пройти час війни,- наголосив український лідер.

За словами глави держави, завтра починається справді історичний тиждень, оскыльки уже незабаром ми почуємо відповідь від офіційного Брюсселю щодо статусу кандидатства для України. Президент звертає увагу на те, що ми вже маємо позитивне рішення Єврокомісії, і наприкінці нового тижня буде відповідь Європейської ради.

 На тижні будуть нові мої звернення, зокрема й до європейців. Використаю кожну можливість, щоб захистити європейську перспективу для України, для кожного з нас, й щоб зібрати для нас нових прихильників, - підкреслив Зеленський.

За словами глави держави, потрібно також готуватися до посилення показової агресії з боку РФ. Зеленський попереджає що можуть бути провокації й проти членів ЄС.

Окупанти накопичують сили на Харківському напрямку, в Запорізькій області. Знову обстрілювали нашу паливну інфраструктуру – хочуть погіршити ситуацію з пальним. Безумовно, будемо й на це відповідати. Тривають наджорстокі бої на Донбасі. Російська армія застосовує там найбільше артилерії, найбільше наступальних сил. Але Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Авдіївка, Красногорівка та інші найгарячіші точки тримаються. Люди такі у нас – тримають. Тримається наша армія. І я вдячний усім, чия сила сьогодні – це наша перемога завтра, - наголосив український лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?