Італія відкривається для українських туристів, однак є умови
Категорія
Світ
Дата публікації

Італія відкривається для українських туристів, однак є умови

Італія відкривається для українських туристів, однак є умови
Джерело:  online.ua

З 31 липня Італія відкривається для туристів із України, однак з умовою перебування в самоізоляції протягом п'яти днів після прибуття.

Джерело: Twitter  очільника МЗС Дмитра Кулеби

Італія відкривається для українських туристів - що важливо знати

"Італія з 31 липня відновлює безвіз для українців згідно з рекомендацією Ради ЄС. Є нюанс: п'ять днів самоізоляції після прибуття. Але навіть самоізоляція не може зіпсувати емоції, коли ти в Італії", – написав український дипломат.

Варто звернути увагу на те, що згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я Італії від 29 липня щодо оновлених норм перетину кордону з Італією у зв’язку із пандемією коронавірусу, Україну з 31 липня включено до переліку країн категорії D, що передбачає надання можливості відвідувати територію Італійської Республіки з будь-якою метою, в тому числі – туризму.

В МЗС України наголошують, що усі бажаючим відвідати Італію слід врахувати такі основні обов’язкові вимоги:

  • наявність довідки про негативний результат молекулярного або експрес-тестування на COVID-19, який має бути зроблений, як мінімум, за 72 години до приїзду;

  • заповнена онлайн форма санітарного контролю Passenger Locator Form;

  • після прибуття до Італії громадяни мають пройти самоізоляцію тривалістю п’ять днів, після чого зробити повторний тест на COVID-19, який повинен підтвердити негативний результат.

Варто звернути увагу на те, що такі умови залишатимуться в силі до 31 серпня.

Як уже згадувалося раніше, в Євросоюзу вже 14 країн відкрили кордони для всіх типів подорожей українських громадян.

Що важливо розуміти, у більшість країн для в’їзду потрібно свідоцтво про повну вакцинацію або свіжий негативний тест - про це нагадують українські дипломати.

МЗС України наголошує, що конкретні умови в’їзду до кожної окремої країни можуть відрізнятися, саме тому відомство просить перевіряти усі деталі, а також перелік затверджених в країні вакцин на інтерактивній карті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?