Із задоволенням. Путін публічно анонсував новий закордонний візит
Категорія
Політика
Дата публікації

Із задоволенням. Путін публічно анонсував новий закордонний візит

Із задоволенням. Путін публічно анонсував новий закордонний візит
Джерело:  online.ua

20 вересня очільник Кремля Володимир Путін офіційно заявив, що планує відвідати Китай для участі у форумі "Один пояс - один шлях". За його словами, це станеться уже у жовтні 2023 року.

Джерело: росЗМІ

Путін зібрався за кордон: що наразі про це відомо

За словами кремлівських пропагандистів, у Костянтинівському палаці (Санкт-Петербург, РФ) російський диктатор провів зустріч з членом політбюро Центрального комітету Комуністичної партії Китаю – очільником Канцелярії Комісії ЦК КПК у закордонних справах, міністром закордонних справ КНР Ван Ї.

Президент РФ привітав Ван Ї в Росії.

Я із задоволенням прийняв запрошення голови Китайської Народної Республіки відвідати Китай у жовтні цього року в рамках великого заходу про просування ідеї голови Сі Цзіньпіна, який вже має міжнародний бренд "Один пояс – один шлях". Це повністю відповідає і нашим інтересам.Ми інтегруємо і наші ідеї про створення великого Євразійського простору, і ідеї китайських друзів у рамках програми "Один пояс - один шлях". І діємо досить синхронно, - заявив російський диктатор.

Володимир Путін зустрівся з Ван Ї у Росії (фото — відкриті джерела)

Чи можуть Путіна арештувати у Китаї

Що важливо розуміти, ще 17 березня 2023 року Міжнародній кримінальний суд видав ордер на арешт очільника Кремля Володимира Путіна у зв'язку з депортацією дітей з окупованих Росією територій України.

Офіційна Москва називає ордер на арешт російського диктатора юридично нікчемним.

Однак попри це Володимир Путін майже нікуди не їздить, щоб його не арештували за кордоном, оскільки країни-члени Міжнародного кримінального суду зобов’язані затримати і передати Путіна до суду.

Варто звернути увагу на те, що китайська влада не підписала Римський статут, який регулює діяльність Міжнародного кримінального суду. Це означає, що на територію КНР не поширюється юрисдикція суду, тому Путіна там не арештують.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?