У Китаї лютують через заяву влади Німеччини про Сі Цзіньпіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї лютують через заяву влади Німеччини про Сі Цзіньпіна

У Китаї лютують через заяву влади Німеччини про Сі Цзіньпіна
Джерело:  online.ua

Офіційний Пекін висловив своє обурення після заяв очільниці Міністерства закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, яка нещодавно публічно зізналася, що вважає президента Китаю Сі Цзіньпіна "диктатором".

Джерело:  DW

Китай розлючений через заяву Бербок про Сі Цзіньпіна

У Міністерстві закордонних справ Китаю почали скаржитися на Бербок та стверджувати, що її заява є "вкрай абсурдною" і серйозно зачіпає гідність Китаю.

З такими публічними претензіями виступив представник китайського зовнішньополітичного відомства Мао Нін.

Ба більше, речник МЗС КНР назвав висловлювання Бербок "відкритою політичною провокацією".

Офіційний Пекін уже підтвердив, що передав офіційну ноту німецькій стороні дипломатичними каналами.

Що саме Бербок говорила про Сі Цзіньпіна

Як уже згадувалося раніше, тиждень тому під час візиту до Сполучених Штатів Анналена Бербок в етері телеканалу Fox News назвала Сі Цзіньпіна диктатором, публічно розмірковуючи про підтримку України у війні з Росією.

Якщо Путін виграє цю війну, яким знаком це буде для інших диктаторів у світі, таких як Сі, як президент Китаю? Тому Україна повинна виграти цю війну, – озвучила свою думку з цього приводу очільниця МЗС Німеччини.

Байден також називав Сі Цзіньпіна диктатором

Не можна також не згадати про те, що американський лідер Джо Байден назвав президента Китаю Сі Цзіньпіна "диктатором", коли розповідав про його реакцію на збитий китайський розвідувальний аеростат.

Причина, чому Сі Цзіньпін дуже обурився, коли я збив ту повітряну кулю зі шпигунським обладнанням, полягає в тому, що він не знав, що вона там була. Ні, я серйозно. Це те, що дуже засмучує диктаторів, коли вони не знають, що сталося... Коли кулю збили, він був дуже збентежений. Він заперечував, що вона взагалі була там, – сказав Байден.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?