Ізраїль допоможе Україні створити програму з реабілітації ветеранів
Категорія
Україна
Дата публікації

Ізраїль допоможе Україні створити програму з реабілітації ветеранів

Ізраїль допоможе Україні створити програму з реабілітації ветеранів
Джерело:  online.ua

Міністерство у справах ветеранів України разом з ізраїльськими експертами буде працювати над створенням системи медичної і психологічної реабілітації ветеранів, родин загиблих військових та постраждалих учасників Революції Гідності.

Джерело: Міністерство у справах ветеранів України

Ізраїль допоможе Україні реабілітувати ветеранів

На зустрічі ізраїльських та українських експертів обговорювалося питання можливості залучити досвід Ізраїлю до створення в Україні інноваційної системи медичної і психологічної системи реабілітації та допомоги ветеранам.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна взяла участь в онлайн-зустрічі з делегацією експертів Держави Ізраїль щодо двосторонньої співпраці у напрямку медичної допомоги і психологічної реабілітації українських Захисників та впровадження відповідних ветеранських програм, - розповіли в Мінветеранів.

На зустрічі також був присутній заступник Посла Ізраїлю в Україні Йоав Бистрицький, лікар-міжнародний експерт з питань громадського здоров'я та професор епідеміології Ітамар Гротто, експерт з питань розвитку бізнесу, PR та міжнародних відносин Шломі Варійт.

У міністерстві планують створити реабілітаційні центри в усіх областях України до 2023 року.

У цьому питанні Мінветеранів готове залучати ізраїльський досвід медико-психологічної реабілітації ветеранів війни та впровадженням інноваційних програм, що діють в Державі Ізраїль, – сказала міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Юлія Лапутіна (фото - mva.gov.ua)

Міністерство у справах ветеранів України

Мінветеранів було створено у 2018 році шляхом реорганізації Державної служби України у справах ветеранів.

Метою міністерства є створення нової нормативної бази щодо соціального захисту ветеранів усіх категорій, спрощення процедур отримання соціальних послуг, розвиток громадського контролю в питаннях соціального захисту ветеранів та проєктний принцип співробітництва державних органів та громадських організацій.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року розпочав роботу Український ветеранський фонд – державна установа для прозорого залучення додаткових фінансових ресурсів та міжнародної допомоги для реалізації проектів, спрямованих на повернення захисників та захисниць до активного мирного життя.

Також, в Україні створять центри із забезпечення прав і свобод захисників. Передбачається, що центри надаватимуть консультації з питань забезпечення додержання гарантій захисту прав і свобод ветеранів та членів їхніх сімей, здійснюватимуть аналіз інформації щодо проблемних питань, а також готуватимуть пропозиції щодо їхнього розв’язання.

Читайте також:

  • ЗСУ оприлюднили статистику загиблих цьогоріч на Донбасі воїнів ООС.

  • В Ірпені активісти прийшли в табір ромів через побиття ветерана АТО.

  • В онлайн-кінотеатрі Держкіно з’явились два військові фільми про УПА та Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?