Ізраїль погодився визнати Супутник V "з поваги до Путіна"
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль погодився визнати Супутник V "з поваги до Путіна"

Ізраїль погодився визнати Супутник V "з поваги до Путіна"
Джерело:  online.ua

Ізраїль збирається визнати російську вакцину «Супутник V» ще до офіційного визнання препарату Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Це відбудеться на два тижні раніше, ніж було заявлено – вже 15 листопада, а не 1 грудня, як повідомлялося після зустрічі прем’єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета з президентом РФ Володимиром Путіним в російському Сочі. 

Джерело: Ynet.

Видання повідомляє, що зроблено це буде виключно як «данина поваги президенту Володимиру Путіну».

Варто зазначити, що жоден міжнародний регулятор досі офіційно не визнав вакцину російського виробництва. Серед ізраїльтян російський “Супутник V” зовсім не користується популярністю.

Ізраїльський міністр Зеев Елькін, який супроводжував прем'єра під час візиту до Сочі, раніше повідомляв, що під час перемовин Беннета з Путіним було заявлено про готовність Ізраїлю визнати російську вакцину «Супутник» – одразу після того, як це зробить ВООЗ. Однак тепер Ізраїль планує визнати «Супутник» до відповідного рішення ВООЗ.

Рішення визнати "Супутник V" було прийнято 26 жовтня на нараді прем'єр-міністра країни Нафталі Беннета з високопосадовцями зі сфери охорони здоров'я, пишуть ізраїльські ЗМІ.

Оскільки «Супутник» не схвалений до застосування жодною міжнародною організацією, в Ізраїлі буде потрібно на законодавчому рівні підготувати визнання російської вакцини.

Росіян пустять в Ізраїль

У випадку визнання “Супутника V”, з 15 листопада щеплені ним російські громадяни зможуть в'їжджати до Ізраїлю. Однак лише за умови, що вони пройдуть тест на коронавірус перед посадкою на літак і ще один після прибуття в аеропорт Бен-Гуріон. Також їм доведеться здати після прибуття до Ізраїлю серологічний аналіз. Якщо аналіз не підтвердить наявність антитіл в організмі, пасажирам доведеться або пройти карантин в Ізраїлі, або повернутися до Росії. Як технічно це буде організовано, не зовсім зрозуміло, враховуючи, що результат серологічного аналізу може бути готовий протягом 24-48 годин.

За останніми даними, в Ізраїлі повністю вакциновані проти коронавірусу 61,34 % населення. У країні схвалено для використання вакцини Moderna та Pfizer/BioNTech.

Раніше влада Ізраїлю ухвалила рішення відкрити країну для іноземних туристів з 1 листопада, але це рішення поширювалося лише на осіб, щеплених вакцинами, визнаними ВООЗ.

Читайте також:

  • Ізраїль планує заселення окупованого Західного берега Йордану.

  • У Зеленського пояснили, чому Україні потрібно орієнтуватися на Ізраїль.

  • В Ізраїлі фіксують новий спалах COVID-19 після масової вакцинації — відомі причини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?