Ізраїль продовжить завдавати ударів по Газі навіть у разі небезпеки для полонених
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль продовжить завдавати ударів по Газі навіть у разі небезпеки для полонених

Удари по Газі
Джерело:  The Times of Israel

Армія Ізраїлю продовжить завдавати ударів по об'єктах палестинського терористичного угруповання ХАМАС у секторі Газа навіть у разі виникнення загрози життю захопленим терористами ізраїльским заручникам. 

Ізраїль незважаючи ні на що продовжить бити по Газі

За словами одного з високопосадовців уряду Ізраїлю, ЦАХАЛ завдаватиме удари по Газі навіть за умов загрози життю або здоров’ю ізраїльских громадян, які перебувають у заручниках в палестинських терористів.

Ізраїль вирішив, що його атаки на об’єкти терористів у Газі здійснюватимуться з великою силою та масштабом, навіть ціною шкоди ізраїльтянам, які перебувають у полоні в Газі, - повідомило журналістам високопоставлене джерело в уряді.

За словами ізраїльського високопосадовця, якщо Ізраїль матиме точну розвідувальну інформацію про місцеперебування ізраїльських полонених, він, звичайно, утримається від атаки у цьому конкретному місці.

Проте поки такої інформації немає, "всі цілі" ХАМАС будуть атаковані.

Майже через годину після цієї заяви ХАМАС почав погрожувати розпочати страту заручників у відповідь на удари Ізраїлю в Газі, здійснені без попереджень.

Що кажуть в Ізраїлі

Прем’єр-міністр країни Беньямін Нетаньяху зазначив, що удари ізраїльских військових по об’єктах ХАМАС на території Гази тільки розпочались.

Нетаньягу сказав, що кілька палестинських бойовиків усе ще перебувають усередині країни, і звинувачує їх у вбивствах дітей у наручниках.

Він попереджає, що удари по ХАМАСу в секторі Гази тільки починаються.

Найважливіше - зберігати спокій. Я знаю, що ми всі хочемо результатів прямо тут, прямо зараз, але це займе деякий час

Він також пообіцяв людям, що наприкінці війни їхні вороги зрозуміють, що напад на Ізраїль був жахливою помилкою.

Будь-яке місце, де діє ХАМАС, перетвориться на руїни. Це вже відбувається і буде відбуватися далі

Також Біньямін Нетаньяху закликав опозицію приєднатися до уряду національної єдності без будь-яких попередніх умов, як це було зроблено напередодні Шестиденної війни 1967 року.

Прем'єр сказав, що є п'ять основних завдань, які будуть розглянуті, оскільки це є відповіддю на смертельний удар ХАМАСу:

  • перемога над терористами, які все ще перебувають в Ізраїлі;

  • підготовка масштабної наступальної операції в секторі Газа;

  • збереження спокійної обстановки на інших фронтах;

  • мобілізація міжнародної підтримки для операції;

  • об'єднання країни.

Він подякував президенту США Джо Байдену конкретно за підтримку і сказав, що вони перебувають у постійному контакті.

Він відзначив американський авіаносець, що підплив ближче до берегів Ізраїлю. Нетаньяху також подякував іншим світовим лідерам за підтримку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?