Генсек ООН закликав Ізраїль відмовитись від нищівного удару по Газі
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ООН закликав Ізраїль відмовитись від нищівного удару по Газі

Антоніу Гутерріш
Джерело:  online.ua

Генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав Ізраїль відмовитись від військової операції у секторі Газа у відповідь на напад терористів палестинського угруповання ХАМАС. 

Чому генсек ООН закликає Ізраїль не завдавати нищівного удару по терористах ХАМАС

Гутерріш засудив напад терористів ХАМАС на Ізраїль і закликав відпустити всіх взятих у заручники ізраїльтян, однак закликав офіційний Ієрусалим не готувати нищівну відповідь.

Я визнаю законні скарги палестинського народу. Але ніщо не може виправдати ці акти терору та вбивства, каліцтва та викрадення мирних жителів. Я повторюю свій заклик негайно припинити ці атаки та звільнити всіх заручників. Хоча я визнаю законну стурбованість Ізраїлю безпекою, я також нагадую Ізраїлю, що військові операції мають проводитися в суворій відповідності до міжнародного гуманітарного права

Генсек ООН також зазначив, що глибоко схвильований кількістю загиблих палестинців, серед яких велика кількість дітей та жінок.

Я глибоко засмучений сьогоднішньою заявою про те, що Ізраїль розпочне повну облогу Сектора Гази. … Гуманітарна ситуація в Газі була надзвичайно жахливою перед цими бойовими діями; тепер вона лише експоненціально погіршуватиметься

Гутерріш також закликав Ізраїль допустити гуманітарні вантажі та персонал гуманітарних місій до Гази.

Ізраїль має побачити матеріалізацію своїх законних потреб у безпеці, а палестинці мають побачити чітку перспективу створення власної держави

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Ізраїльські військові заклакали громадян підготувати запас їжі, води та інших необхідних речей на найближчі щонайменше 72 години, оскільки операція проти терористів ХАМАС може бути тривалою.

Кампанія може бути тривалою, і важливо, щоб кожна сім'я забезпечила себе водою, їжею, ліками та необхідним обладнанням на випадок надзвичайних ситуацій, - йдеться у повідомленні ЦАХАЛа.

Також представники ЦАХАЛу рекомендують людям перевірити, де розташоване найближче бомбосховище, і переконатися, що у них є вільний доступ до нього.

Командування також рекомендує мати в безпечних кімнатах три літри води на людину на день, запаси нешвидкопсувних харчових продуктів, ліхтарики, батарейки, телефони та радіоприймачі на батарейках, а також зарядні пристрої для мобільних пристроїв, засоби першої допомоги, ліки й важливі документи, як-от посвідчення особи та готівку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?