Ізраїль готує наземну операцію в Газі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль готує наземну операцію в Газі

Беньямин Нетаньяху
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Ізраїля Беньямин Нетаньяху попередив президента США Джо Байдена про підготовку ізраїльскої армії до проведення наземної операції у секторі Газа із метою ліквідації терористичного палестинського угруповання ХАМАС. 

Що відомо про підготовку Ізраїля до наземної операції у Газі

За інформацією ізраїльского порталу Walla, у розмові із президентом США Джо Байденом прем’єр-міністр Ізраїля Беньямин Нетаньяху попередив, що ЦАХАЛ готується до проведення наземної операції у секторі Газа, підкресливши, що в Ізраїля не має іншого виходу.

Послання Нетаньяху Байдену вказує на характер реакції Ізраїлю найближчими днями і тижнями і покликане почати підготовку ґрунту серед союзників Ізраїлю для того, щоб дії були тривалими і безпрецедентними за своєю силою і наслідками, - зазначають журналісти видання.

Ізраїльский прем’єр у бесіді із Байденом підкреслив, що країни на Близькому Сході не мають права на прояв слабкості і тому Ізраїль буде діяти великою силою.

Ми відповідаємо на силу великою силою, - цитує видання слова Нетаньяху.

Прем’єр-міністр Ізраїля також повідомив Байдену, що його дуже сильно турбує сценарій початку бойових дій на півдні країни, в районі кордону з Ливаном.

При цьому, як підкреслюють журналісти видання, Байден не відмовляв Нетаньяху від цього плану.

Ми не намагаємося переконати ізраїльтян у цьому питанні, тому що ми підтримуємо право Ізраїлю на самооборону, - пояснив президент США.

Він також поцікавився у ізраїльського прем’єра ймовірними сценаріями подальшого розвитку протистояння.

Байден зазначив, що послання, надіслані США з Лівану, полягають у тому, що ще один фронт відкрито не буде, але підкреслив, що сприймає це з обмеженою гарантією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?