Нетаньяху обіцяє ліквідувати ХАМАС
Категорія
Політика
Дата публікації

Нетаньяху обіцяє ліквідувати ХАМАС

Беньямін Нетаньяху
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що операція з ліквідації терористичного палестинського угруповання ХАМАС у секторі Газа тільки почалась. 

Що відомо про військову відповідь Ізраїлю терористам ХАМАС

Зазначається, що кількість загиблих у секторі Газа вже перевищила 500 осіб.

Ізраїльский прем’єр зазначив, що на палестинське терористичне угруповання ХАМАС очікують “важкі та жахливі речі”.

Я знаю, що ви пройшли через жахливі та важкі речі. Держава не залишить каменя на камені, щоб допомогти вам. Ваше керівництво є дуже сильним у ці важкі дні, потрібен час. Обіймаю вас і усіх мешканців. Ми всі з вами, і ми переможемо ХАМАС силою, великою силою, - зазначив Нетаньяху, звертаючись до представників ізраїльскої влади на півдні країни.

Також Нетаньяху закликав владу "стояти твердо, тому що ми збираємося змінити Близький Схід".

ХАМАС переживе важкі та жахливі речі. Кампанія проти угруповання тільки почалася

Натомість ізраїльські ЗМІ пишуть, що кількість загиблих у Секторі Газа сягнула 560.

Інтенсивність ударів зросла у відповідь на масштабний напад у суботу, під час якого в Ізраїлі загинуло щонайменше 700 осіб.

Що відомо про реакцію ХАМАС

За інформацією Reuters, посередники з Катару наразі проводять термінові переговори з представниками ХАМАС щодо звільнення полонених ізраїльских жінок та дітей.

Журналісти видання повідомляють, що терористи ХАМАС вимагали звільнення 36 палестинських жінок і дітей та обміну на викрадених ізраїльтян.

Зазначається, що хоча переговори проводились у позитивному ключі, прориву не відбулось.

Китайське державне інформаційне агентство "Сіньхуа" з посиланням на джерела в ХАМАС також повідомило, що за посередництва Катару тривають переговори щодо обміну полоненими між терористичною групою та Ізраїлем.

Крім цього, стверджувалося, що вони відбуваються за підтримки Вашингтона.

За підтримки США Катар прагне укласти термінову угоду, яка призведе до звільнення ізраїльських жінок, захоплених ХАМАС, в обмін на палестинських жінок-в’язнів в ізраїльських в’язницях, - повідомив журналістам видання обізнаний співрозмовник.

У Ізраїлі відповіли на заяви ХАМАС про те, що країна нібито підтримувала зв’язок із Катаром як посередником у питанні щодо звільнення заручників. Ізраїльський офіційний представник заявив, що "не ведеться жодних переговорів".

Наразі вважається, що терористи викрали з Ізраїлю і вивезли в Газу понад 130 осіб. Серед полонених є жінки, діти, люди похилого віку.

В мережі з’являлися відео з Гази, на яких видно, як над полоненими знущаються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?