Радбез ООН не зміг одностайно засудити напад ХАМАСу на Ізраїль
Категорія
Світ
Дата публікації

Радбез ООН не зміг одностайно засудити напад ХАМАСу на Ізраїль

Радбез ООН
Джерело:  The Times of Israel

Рада Безпеки ООН провела засідання через напад ХАМАСу на Ізраїль. Проте не всі члени Радбезу засудили напад, через що не вдалося ухвалити спільну заяву.

РБ ООН не ухвалив одностайну заяву щодо нападу ХАМАС на Ізраїль

Надзвичайна сесія РБ ООН проходила за зачиненими дверима. Сполучені Штати закликали рішуче засудити палестинських ісламістів, які несподівано напали на Ізраїль 7 жовтня, у результаті чого загинуло щонайменше 700 людей і було поранено понад 2000.

Високопоставлений американський дипломат Роберт Вуд сказав журналістам після засідання, що велика кількість країн засудила ХАМАС, але не всі.

Ви, ймовірно, могли б вгадати одну з них без моїх слів, - сказав він.

Дипломат, ймовірно, натякнув на Росію, відносини якої із Заходом різко погіршилися після її вторгнення в Україну.

Дипломати заявили, що Рада Безпеки не розглядала жодної спільної заяви, не кажучи вже про обов’язкову резолюцію, а члени на чолі з Росією сподівалися на ширший фокус, ніж засудження ХАМАС.

Посол РФ в ООН Василь Небензя сказав, що РФ закликає до припинення бойових дій і початку переговорів.

Китай, який загалом є союзником Росії в Раді безпеки, заявив, що підтримає спільну заяву.

Заяви Ізраїлю та Палестини в ООН

Напередодні сесії посол Ізраїлю Гілад Ердан продемонстрував графічні фотографії ізраїльських цивільних осіб, захоплених у полон ХАМАСом.

Це воєнні злочини — кричущі, задокументовані воєнні злочини. Це неймовірне — неймовірне — звірство повинно бути засуджене Радою Безпеки. Ізраїлю необхідно надати стійку підтримку, щоб захистити себе — захистити вільний світ, — сказав він.

Палестинський посол Ріяд Мансур закликав Раду Безпеки зосередитися на припиненні ізраїльського військового правління.

На жаль, історія для деяких ЗМІ та політиків починається, коли вбивають ізраїльтян. Настав час сказати Ізраїлю, що йому потрібно змінити курс, що є шлях до миру, де не вбиватимуть ані палестинців, ані ізраїльтян.

Палестинська адміністрація та Ізраїль не брали участь у закритій зустрічі, оскільки наразі вони не є членами Ради Безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?