Ми перетворимо всі місця переховування ХАМАСу на руїни — Нетаньяху
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми перетворимо всі місця переховування ХАМАСу на руїни — Нетаньяху

Біньямін Нетаньяху
Джерело:  The Times of Israel

Прем'єр-міністр Нетаньяху заявив, що Ізраїль переможе ХАМАС, але війна з бойовиками займе час. Він також пригрозив розправою терористам за знущання над ізраїльтянами.

Нетаньяху впевнений у перемозі Ізраїлю

Ізраїль пустить в дію всю потужність своєї армії, щоб знищити терористичне угрупування ХАМАС. Наразі ізраїльські війська відбили більшість захоплених сьогодні бойовиками територій Ізраїлю.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

У своєму зверненні до народу, яке транслювалося у Facebook, Нетаньяху заявив, що Ізраїль переможе ХАМАС, але війна з бойовиками займе час.

Усі місця, де вони планували вчинене зло, де вони ховаються зараз, будуть знищені дощенту. Ця війна буде довгою, важкою, але можу вам обіцяти, що, з Божою допомогою, ми переможемо, – наголосив ізраїльський прем'єр.

Нетаньяху також пригрозив розправою терористам за знущання з жінок, дітей та літніх людей під час нападу на Ізраїль.

Ізраїль зведе рахунки з усіма, хто завдасть їм шкоди. Те, що сталося сьогодні, ніколи не було в Ізраїлі. Ми сильно помстимося за цей чорний день, – додав він.

Звернення Нетаньяху пролунало незадовго після виступу президента США Джо Байдена, який висловив повну підтримку Ізраїлю та пообіцяв всю необхідну допомогу.

Крім того, Байден висловив стурбованість через загрозу того, що ситуацією в Ізраїлі можуть скористатися інші терористи. До слова, бойовики "Талібану" вже нібито попросили Іран дозволити їм воювати з Ізраїлем.

Ізраїль відвойовує території

За даними Haaretz ізраїльські війська повернули під свій контроль вже більшість захоплених бойовиками ХАМАС населених пунктів. До списку звільнених увійшли Сдерот, Софа, Керем-Шалом, Нірім, Назів-Хатара, Нір-Оз, форпост Нахаль-Оз, Хуліт, Нір-Ам, Нір-Іцхак, Беер-Шева, Сде-Ємен, Маген та Урім.

У Ізраїлі продовжує рости кількість загиблих та поранених в результаті нападу терористів ХАМАС. За даними Міністерства охорони здоров'я кількість поранених і госпіталізованих складає щонайменше 1 452 осіб. Загиблими вважають вже понад 200 мешканців країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?