Ізраїль різко закликав генсека ООН Гутерреша піти у відставку. У чому причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль різко закликав генсека ООН Гутерреша піти у відставку. У чому причина

Антоніу Гутерреш
Джерело:  The Times of Israel

Ізраїль висловив протест після слів генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша на засіданні Ради Безпеки ООН щодо Ізраїлю та ХАМАС. Генсек намагався пояснити мотиви атак терористичної групи ХАМАС на Ізраїль.

Реакція Ізраїлю на слова Гутерреша в ООН

Представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан назвав слова Гутерреша «шокуючими», «жахливими» та «повністю відірваними від реальності нашого регіону».

Генеральний секретар ООН, який з розумінням ставиться до кампанії масового вбивства дітей, жінок і людей похилого віку, не годиться очолити ООН. Я закликаю його негайно піти у відставку. Немає жодного виправдання чи сенсу розмовляти з тими, хто виявляє співчуття до найжахливіших звірств, скоєних проти громадян Ізраїлю та єврейського народу. Просто немає слів.

Що сказав Гутерреш на засіданні ООН

Важливо також визнати, що атаки ХАМАС не відбулися на порожньому місці, — сказав Гутерреш.

Він додав, що палестинський народ зазнав 56 років задушливої ​​окупації.

Вони бачили, як їхня земля постійно заповнюється поселеннями та страждає від насильства; їхня економіка задушена; їхні люди були переселені, а їхні будинки зруйновані. Їхні надії на політичне вирішення їхнього становища зникають.

Гутерреш додав, що «невдоволення палестинського народу не може виправдати жахливих нападів ХАМАС. І ці жахливі напади не можуть виправдати колективне покарання палестинського народу».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?