В Ізраїлі пояснили відкладення початку військової операції у Газі
Категорія
Політика
Дата публікації

В Ізраїлі пояснили відкладення початку військової операції у Газі

Армія Ізраїля
Джерело:  The Times of Israel

Ізраїль прийняв рішення про вікладення початку проведення наземної операції у секторі Газа проти бойовиків терористичного палестинського угруповання ХАМАС.

Чому Ізраїль відклав проведення наземної операції у Газі

За словами керівника штабу армії Ізраїля, генерал-лейтенанта Герці Халеві, військові ЦАХАЛа готові до початку проведення наземної операції у секторі Газа, однак терміни операції відкладаються зі стратегічних міркувань.

Халеві підкреслив, що додатковий час дозволить ізраїльським військовим краще підготуватись до проведення операції.

За його словами, терористи ХАМАС вже пошкодували про ескалацію конфлікту проти Ізраїля.

Ми підготувалися до цього. ЦАХАЛ і Південне командування підготували якісні наступальні плани для досягнення цілей війни... ЦАХАЛ готовий до маневру, і ми приймемо рішення з політичним ешелоном щодо форми і часу наступного етапу, - зазначив глава Генштабу армії Ізраїля.

Чи продовжать військові ЦАХАЛа готуватись до наземної операції

Він визнав, що наразі є певні стратегічні та тактичні міркування, які змушують відкласти початок операції.

Ми використовуємо кожну хвилину, щоб бути ще більш підготовленими. І кожну хвилину, що минає на тому боці, ми завдаємо ворогу ще більшого удару. Вбиваючи терористів, руйнуючи інфраструктуру, збираючи більше розвідданих для наступного етапу, - запевнив Халеві.

Він підкреслив, що ізраїльські військові захищатимуть власну державу усіма доступними способами.

Те, що сталося, є безпрецедентним з моменту заснування держави. Це вимагатиме фундаментальних змін у нашій безпековій реальності. За це доведеться заплатити, в тому числі і з точки зору тривалості війни, - зазначив глава Генштабу ЦАХАЛу.

Він також пообіцяв, що палестинські терористи ХАМАС та найманці під їхнім командуванням заплатять ціну.

Він зазначив, що ніхто не повинен сумніватися в жорстокості та варварстві ХАМАСу.

Він рекомендує угрупованню ставитися з повагою до ізраїльських громадян, яких він тримає в заручниках. За його словами, він цього залежить "тяжкість покарання", яке Ізраїль застосує до ХАМАСу.

Він додав, що немає нічого, що могло б спокутувати те, що зробив ХАМАС 7 жовтня.

ЦАХАЛ воює з ХАМАСом, а не з населенням Гази. ЦАХАЛ хоче, щоб жителі Гази пройшли через цю війну максимально неушкодженими, - підкреслив Халеві.

Тому Ізраїль закликає жителів евакуюватися в безпечні райони, де вони знайдуть їжу, воду і медикаменти. Там, де цивільне населення потребує палива, Ізраїль забезпечить його наявність.

Проте країна не дозволить надавати паливо ХАМАСу, за допомогою якого він може продовжувати воювати з Ізраїлем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?