Ізраїль озвучив жорстке попередження ХАМАС на тлі переговорів з терористами
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль озвучив жорстке попередження ХАМАС на тлі переговорів з терористами

прапор Ізраїля
Джерело:  CNN

Ізраїльська влада офіційно заявила, що не розблокує постачання пального в Сектор Гази, навіть якщо терористи звільнять абсолютно всіх заручників.

ХАМАС не зможе отримати пальне від Ізраїлю

Про це повідомив радник прем'єр-міністра Ізраїлю Марк Регев.

За його словами, Тель-Авів ухвалив таке рішення, оскільки не хоче, щоб цим пальним скористалися бойовики ХАМАС, а не мирне населення Палестини.

Станом на сьогодні ми не зацікавлені у тому, щоб більше пального надходило для військових потреб ХАМАС… Ми дозволили провозити медикаменти, воду, продукти харчування, але не дозволимо нічого іншого, – пояснив чиновник.

Ізраїль заявив, що не змінить своє рішення навіть після звільнення усіх заручників

Журналісти також поцікавилися у Марка Регева, чи Тель-Авів дасть дозвіл на ввезення пального в Газу, якщо будуть звільнені всі заручники.

За словами посадовця, навіть такий крок ХАМАС не зможе похитнути позицію Ізраїлю з цього приводу.

Рішення уряду полягає в тому, щоб пальне не потрапило у Газу, тому що його викраде ХАМАС і використає для ракет, які запускаються по Ізраїлю, вбиваючи наших людей, – додав радник прем’єра.

Він також звернув увагу на те, що частину пального дозволили ввезти через пропускний пункт “Рафах”, однак терористи відібрали велику його частину, погрожуючи зброєю.

Згідно з даними ООН, протягом останнього тижня до Гази пальне не надходило у складі гуманітарних конвоїв, які їхали через КПП «Рафах».

Гуманітарні організації звертають увагу на те, що пальне вкрай важливе для опріснення води, а також роботи апаратів для підтримки життя людей у лікарнях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?