Ізраїль та Палестина домовились про перемирʼя після п’яти днів обстрілів
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль та Палестина домовились про перемирʼя після п’яти днів обстрілів

Ізраїль та Палестина домовились про перемирʼя після п’яти днів обстрілів
Джерело:  online.ua

Після п’яти днів взаємних обстрілів між Палестиною та Ізраїлем набрала чинності домовленість про припинення вогню.

Джерело: The Guardian

Чому виникло загострення між Ізраїлем та Палестиною

Військові дії між палестинцями та ізраїльтянами почалися у вівторок, 9 травня, у результаті чого було зруйновано понад 50 будинків і близько 950 осіб змушені були переселитися в інші місця.

Видання пише, що бойові дії спалахнули 9 травня, внаслідок ізраїльських ударів по бойовикам "Ісламського джихаду". Завдяки мирним переговорам під керівництвом Єгипту бої припинилися.

Після того, як у Газі набуло чинності припинення вогню, машини швидкої допомоги та пожежні машини їхали колоною, а палестинці зібралися на вулицях, щоб відсвяткувати, - пише видання.

У Газі зруйновано понад 50 будинків, близько 950 осіб були змушені переселитися. Загинуло 33 людини.

Зі сторони Ізраїлю загинули дві людини.

Медики повідомили, що 190 людей отримали поранення в секторі Газа і 30 в Ізраїлі - семеро отримали поранення в результаті ракетного обстрілу Палестини, а решта - коли прямували до укриттів.

Ізраїль та Палестина готові відновити бойові дії

Хоча Ізраїль та "Ісламський джихад" зобов'язалися припинити вогонь, обидва попередили, що без вагань відновлять вогонь, якщо інша сторона порушить угоду.

Тиша буде зустрінута тишею. Якщо Ізраїль зазнає нападу або загрози, він продовжуватиме робити все необхідне, щоб захистити себе, - заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Тарік Салмі, речник Ісламського джихаду, сказав, що якщо Ізраїль «зробить будь-який дурний вчинок або будь-яке вбивство... опір відновиться там, де він припинився».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?