Ізраїль відкинув пропозицію про перемир’я — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль відкинув пропозицію про перемир’я — ЗМІ

Ізраїль відкинув пропозицію про перемир’я — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що влада Ізраїлю відкинула запропоноване Єгиптом довгострокове перемир'я в Секторі Газа до повного завершення своїх військових операцій.

Джерело: інсайдери Al ArabiyaAP

Єгипет запропонував Ізраїлю укласти перемир'я з "ХАМАС"

Влада Єгипту доволі часто виступала посередником між Ізраїлем і терористичним угрупуванням "ХАМАС". Окрім того, саме Каїр був ключовим гравцем у припиненні минулих раундів бойових дій.

"Офіційні особи спочатку зустрілися з лідерами "ХАМАС" у Секторі Газа, а потім провели переговори з ізраїльтянами в Тель-Авіві. Єгипетська делегація запропонувала Тель-Авіву перемир'я на один рік за умови, що Каїр буде його контролювати і координувати. Єгипет також попросив Ізраїль зупинити поселення і підтримку військ під час штурму мечеті Аль-Акса, а також припинити вбивства лідерів в Секторі Газа", - йдеться в офіційному повідомленні.

Проте Тель-Авів не лише вирішив відмовитися від довгострокового перемир'я до завершення своїх військових операцій, а й не захотів прийняти посередництво офіційного Каїра для початку перемир'я в Секторі Газа. Після такого неочікуваного рішення влада Єгипту заявила, що "заморозити" співпрацю з Ізраїлем за низкою напрямків.

Ситуація навколо Ізраїля

Нещодавно ізраїльські та палестинські арабські сили знову почали обмінюватися сотнями ракетних ударів. Система повітряної оборони Ізраїлю відбила майже всі ракети ворога, однак все одно не обійшлося без жертв - наразі їх 7.

"Їхня кров на їхніх власних руках. Вони поплатяться власними життями. Ми єдині проти мерзенного ворога... Ми знищили десятки терористів, зокрема польових командирів. Ми розбомбили командні центри ХАМАСу і знищили об’єкти, які обслуговують терористичні організації. Ми продовжимо наступ щосили", — заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?