Ізраїль використав групу дронів зі штучним інтелектом у реальному бою — першим у світі
Категорія
Технології
Дата публікації

Ізраїль використав групу дронів зі штучним інтелектом у реальному бою — першим у світі

Ізраїль використав групу дронів зі штучним інтелектом у реальному бою — першим у світі
Джерело:  online.ua

Ізраїльське військове керівництво першими у світі скористалося угрупуванням дронів під керівництвом штучного інтелекту в умовах реальних бойових дій - проти палестинців під час останнього загострення.

Джерело: NewScientist

За даними видання, під час операції в секторі Газа у середині травня Армія оборони Ізраїлю використала ескадрилью безпілотників для виявлення, ідентифікації та атаки бойовиків угруповання ХАМАС. Таким чином рій дронів був уперше в світі використаний у таких умовах та з ШІ.

В цілому передбачається, що безпілотний апарат (особливо у бойових умовах) потребує оператора, який керуватиме ним на відстані. Кожен з таких апаратів потребував раніше окремого фахівця.

Утім, ізраїльські військовослужбовці вийшли на новий рівень - об’єднані єдиною мережею БПЛА, керує якими штучний інтелект. Оператору необхідно лише вказати головні команди й спрямувати дію для всієї ескадрильї.

Безпосереднім виконанням бойового завдання займається виключно штучний інтелект. Передбачається, що він продовжить його виконання навіть в умовах знищення частини підрозділу силами противника.

“Рой БПЛА був використаний в зоні бойових дій, звідки робилися численні ракетні запуски в сторону території Ізраїлю. Наскільки нам відомо, це перший в світі випадок використання даного типу озброєння”, - цитує видання одного з представників Армії оборони країни.

Новітні розробки Ізраїлю

Нещодавно ЦАХАЛ продемонстрував технологію протистояння ворожим БПЛА, завдяки якій апарати можна знищувати прямо у повітрі. Йдеться про потужну лазерну зброю, яка вражає дрони суперника.

“Управління досліджень і розробок Міністерства оборони спільно з концерном Elbit Systems і ВПС Ізраїлю успішно здійснило перехоплення декількох БПЛА з використанням бортової системи потужного лазерної зброї (HPL-WS). Перехоплення здійснювався на різних відстанях і висотах польоту”, - заявили тоді в Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?