В Ізраїлі показали знищення БПЛА лазером прямо у повітрі
Категорія
Технології
Дата публікації

В Ізраїлі показали знищення БПЛА лазером прямо у повітрі

В Ізраїлі показали знищення БПЛА лазером прямо у повітрі
Джерело:  online.ua

Ізраїльське командування провело демонстративні випробування лазерного озброєння повітряного базування, завдяки якому можна уражувати безпілотні літальні апарати.

Джерело: Twitter

Згідно з оприлюдненими подробицями, Міноборони країни продемонструвало розробки у рамках проєкту лазера від Elbit Systems, який встановили на літак Cessna 208B Grand Caravan.

На оприлюдненому відеоролику можна побачити, як лазер відстежує безпілотник у повітрі та відкриває по ньому вогонь. Згодом той починає падати через пошкодження.

“Управління досліджень і розробок Міністерства оборони спільно з концерном Elbit Systems і ВПС Ізраїлю успішно здійснило перехоплення декількох БПЛА з використанням бортової системи потужного лазерної зброї (HPL-WS). Перехоплення здійснювався на різних відстанях і висотах польоту”, - наголосили ізраїльські фахівці.

У серію випробувань входили різноманітні сценарії. зокрема, лазер успішно виводив з ладу ціль на висоті понад кілометр. Міноборони звернуло увагу на цілу низку переваг, яку створює використання лазерної зброї для знищення безпілотників противника.

Перш за все - це низька вартість, здатність уразити ціль на значних висотах і відстанях, а також можливість “захищати значні території” завдяки цим особливостям.

Утім, відповідні методи боротьби й оборони наразі в Ізраїлі розцінюють як додаткові до тих, що вже існують і були неодноразово використані в бою. Наприклад, у країні жодним чином не будуть змінювати відому систему “Залізний купол”, яка захищає поверхню від ворожої ракетної зброї.

Наразі лазерна зброя вважається однією з найбільш перспективних галузей в оборонних розробках в цілому. Передбачається, що вона здатна не лише прямо знищувати безпілотники, а захищати об’єкти від ураження різноманітними ракетами.

Зокрема, відповідні технології активно розвивають у Сполучених Штатах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?