В Україні представили власний бойовий безпілотник з надзвичайними потужностями
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні представили власний бойовий безпілотник з надзвичайними потужностями

В Україні представили власний бойовий безпілотник з надзвичайними потужностями
Джерело:  online.ua

Під час Міжнародної виставки “Зброя та безпека - 2021” відбулася презентація новітнього військового безпілотника української розробки ACE ONE, який відзначений потужними характеристиками.

Джерело: Укрінформ

За даними творців, швидкість нового БПЛА здатна досягати 1000 кілометрів на годину - близько до швидкості звуку.

“Ми розробили новий надсучасний бойовий дрон ACE ONE. Таких безпілотників ані в Україні, ані в світі ще не було. У своєму класі бойових безпілотників, які можуть переносити озброєння до 1 тонни - ACE ONE - це №1. Він розроблений на основі новітніх технологій-Stealth. Завдяки цьому, а також своїй формі плаского крила, безпілотник є фактично невидимий для радарів і його складно вичислити. Швидкість ACE ONE наближена до надзвукової. Це 1000 км/год. Управління здійснюється за допомогою системи штучного інтелекту, яка може управляти роєм таких безпілотників”, - цитує медіа Олександра Лося, одно з конструкторів і керівників проєкту.

Згідно з уточненням співкерівника Володимира Усова, перш за все цей бойовий апарат призначений для оборони повітряного простору України.

“Якщо, наприклад, на територію України залетить безпілотник-розвідник, ACE ONE, який значно швидший і потужніший за усіма характеристиками, зближується з ним і знищує його. Також ACE ONE використовується для швидкого ривка на територію противника, виконання операції та повернення на наземну станцію”, - стверджує він.

Розробкою такого літального апарату займалися одночасно 25 українських фахівців з авіакосмічної галузі на базі найпотужніших підприємств. Головними конструкторами проєкту виступили згадані Лось, який раніше очолював ДП “Антонов”, та Усов, екс-керівник ДКАУ та член Міжнародної академії космонавтики.

Розробки двигуна належать до ДП “Івченко-Прогрес” і “Мотор Січ”, а безпосередньо виробництво БПЛА до ТОВ “Гідробест”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?