Ізраїль вивів на орбіту ще один супутник-шпигун. За ким слідкуватиме
Категорія
Технології
Дата публікації

Ізраїль вивів на орбіту ще один супутник-шпигун. За ким слідкуватиме

Ізраїль вивів на орбіту ще один супутник-шпигун. За ким слідкуватиме
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 29 березня, ізраїльські військові провели успішний запуск ще одного розвідувального супутника до космосу. Нову версію супутника, яка отримала назву Ofek-13, успішно вивела на орбіту.

Джерело: Reuters

Ізраїль вивів на орбіту ще один супутник-шпигун

Ізраїльські військові успішно запустили до космосу супутник-шпигун Ofek-13 наприкінці березня 2023 року. Новий супутник був запущений для забезпечення цілодобового регіонального моніторингу, щоб допомогти у підготовці Ізраїлю до можливого зіткнення з Іраном.

За словами голови Міноборони Ізраїлю Йоава Галанта, запуском спостерігав сам він. У той же час, днями прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху оголосив про відправлення у відставку.

Для запуску супутника Ofek-13 ізраїльські військові використовували ракету-носій Шавіт, запущену над Середземним морем. Такий вибір траєкторії було зроблено для забезпечення безпеки у випадку, якщо запуск не піде за планом та секретні технології потраплять до рук ворога. Такі запобіжні заходи в рамках запуску супутників - звичайна практика для багатьох країн.

Ми продовжимо доводити, що навіть небо не є межею для ізраїльського оборонного істеблішменту, — прокоментував Галлант.

Що відомо про супутник Ofek-13

Ofek-13 – це новий шпигунський супутник, виготовлений компанією Israel Aerospace Industries (IAI), який є останнім із серії супутників місцевого виробництва, перший з яких був запущений у 1988 році.

Глава IAI, Боаз Леві, зазначив, що дана розробка є найпередовішою у своєму класі і має унікальні можливості радіолокаційного спостереження. Це дозволить збирати дані розвідки за будь-яких погодних умов та за будь-яких умов видимості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?