Ізраїль завдав ударів по Лівану та сектору Газа у відповідь на ракетний обстріл — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль завдав ударів по Лівану та сектору Газа у відповідь на ракетний обстріл — відео

Ізраїль завдав ударів по Лівану та сектору Газа у відповідь на ракетний обстріл — відео
Джерело:  online.ua

Ізраїль завдав ударів по «інфраструктурі терористів» ХАМАС у Лівані та Газі у відповідь на ракетні обстріли. Напередодні з Лівану випустили 34 ракети, 25 з яких перехопив "Залізний купол".

Джерело: Times of Israel

Ізраїль завдав ударів по ХАМАСу

У ніч з четверга на п’ятницю Ізраїль завдав авіаударів у секторі Газа. Повідомляється, що вражено низку об’єктів, що належать терористичній групі ХАМАС.

Рано вранці Ізраїль також завдав ударів по Лівану, націлившись на «терористичну інфраструктуру, що належить ХАМАС» у південній частині країни.

Загострення конфлікту почалося у вівторок, 4 квітня, після зіткнень між ізраїльськими силами безпеки та палестинцями біля мечеті Аль-Акса на Храмовій горі в Старому місті Єрусалиму.

Це призвело до ракетного обстрілу 6 квітня півночі Ізраїлю з боку Гази та незвичного обстрілу трьома десятками ракет з Лівану.

Цей обстріл відбувається у той час, коли євреї святкують свято Песах, а мусульмани відзначають священний місяць Рамадан.

Подібна напруженість вилилася в 11-денну війну між Ізраїлем і ХАМАС у 2021 році.

Результати ударів Ізраїлю по ХАМАС

Зранку 7 квітня на півдні Лівану пролунали щонайменше три вибухи. За даними AFP, щонайменше два снаряди впали поблизу табору палестинських біженців поблизу міста Тір.

Також ракета впала на будинок фермера поблизу табору.

Протягом ночі Армія оборони Ізраїлю заявила, що спочатку завдала удару по двох тунелях, якими керує ХАМАС, по двох заводах з виробництва зброї та зенітно-ракетній установці.

У відповідь на удари палестинські терористи випустили нові ракети по півдню Ізраїлю в п'ятницю вранці, що спричинило нові ізраїльські авіаудари.

Під час другого раунду ударів у п’ятницю вранці винищувачі Ізраїлю знищили шахту з підземного заводу з виробництва зброї, трьох інших майданчиків для виробництва зброї, тунелю та ряду спостережних пунктів, які належать ХАМАСу, повідомили військові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?