Єгипет забронював майже пів мільйона тонн пшениці з Росії — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Єгипет забронював майже пів мільйона тонн пшениці з Росії — Bloomberg

зерно
Джерело:  Bloomberg

Єгипет забронював вісім вантажів пшениці від російського державного трейдера за прямою угодою цього тижня.

Єгипет забронював майже пів мільйона тонн пшениці з Росії

Єгипет входить до числа найбільших покупців пшениці у світі. Укладена з Росією угода передбачає постачання близько 480 тис тонн пшениці, або близько 4% річного імпорту.

За словами трейдерів, державний імпортер країни — Генеральне управління з постачання товарів (GACS) — забронював зерно на листопад і грудень.

Минулого місяця агентство повідомляло, що країна веде переговори про купівлю 1 мільйона тонн пшениці в Росії в рамках угоди між урядами. 

Об’єднана зернова компанія (ОЗК) є мажоритарним капіталом російського уряду.

У прес-службі ОЗК повідомили, що не мають інформації про комерційні відвантаження поза державними тендерами.

Росія є найбільшим у світі вантажником пшениці та одним із провідних постачальників Єгипту. Однак деякі нещодавні угоди були ускладнені після того, як Москва підвищила ціни.

Розвідка Британії попередила про новий план РФ щодо зернового коридору

Оприлюднені 4 жовтня дані свідчать про те, що Росія може продовжувати націлюватися на цивільне судноплавство в Чорному морі, в тому числі встановлювати морські міни на підходах до українських портів. 

Велика Британія вважає, що Росія намагається поставити під загрозу цивільні судна, що проходять через український "гуманітарний коридор", щоб стримати експорт українського зерна. Це дозволило б Росії тиснути на українську економіку. 

Росія хоче уникнути відкритого затоплення цивільних суден, натомість "фальшиво звинувачує" Україну в будь-яких атаках на цивільні судна в Чорному морі.

Великобританія оприлюднила інформацію про замінування, щоб запобігти будь-якому такому інциденту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?