Єврокомісія ухвалила неочікуване рішення на тлі зернового конфлікту — PAP
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія ухвалила неочікуване рішення на тлі зернового конфлікту — PAP

Єврокомісія ухвалила неочікуване рішення на тлі зернового конфлікту — PAP
Джерело:  online.ua

Згідно з даними польських журналістів, 26 вересня Європейська комісія ухвалила рішення про те, що представлятиме Польщу, Угорщину та Словаччину в зерновій суперечці проти України у Світовій організації торгівлі.

Джерело:  PAP  з посиланням на своїх інсайдерів

Єврокомісія представлятиме держави ЄС у СОТ проти України

Редакція видання звертає увагу на те, що розгляд скарги офіційного Києва проти трьох держав Євросоюзу через їхні односторонні обмеження щодо української сільгосппродукції в СОТ повинен стартувати уже незабаром.

У вівторок було ухвалене рішення, що країни ЄС у суперечці в СОТ представлятиме Європейська комісія. До складу делегації ЄС увійшли експерти з Польщі, Словаччини та Угорщини, – пишуть польські журналісти з посиланням на своє анонімне джерело.

За словами інсайдерів видання з дипломатичних європейських кіл, відкриття процедури СОТ "закриває для України інші канали діалогу" в суперечці щодо ембарго на імпорт зерна.

Окрім того, наголошується, що цей конфлікт мають намір обговорити уже незабаром в Брюсселі на рівні постійних представників за ініціативою Польщі. Цю інформацію офіційно підтвердив польський посол при ЄС Анджей Садось.

Зернова криза: що важливо знати

Як уже згадувалося раніше, після загострення зернового конфлікту офіційний Київ запропонував Європейській комісії та Польщі, Угорщині, Словаччині, Болгарії і Румунії план експортного контролю для чотирьох груп культур – пшениці, кукурудзи, соняшнику та ріпаку – для захисту їхніх внутрішніх ринків.

Однак згадані члени ЄС проігнорували цю пропозицію та оголосили про односторонні обмеження на український імпорт, що спонукало українську владу подати скаргу проти цих трьох країн до Світової організації торгівлі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?