Це ганьба. У Німеччині розлютилися через нове рішення Польщі щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це ганьба. У Німеччині розлютилися через нове рішення Польщі щодо України

Це ганьба. У Німеччині розлютилися через нове рішення Польщі щодо України
Джерело:  online.ua

Депутат німецького Бундестагу від Вільної демократичної партії Ульріх Лехте публічно висловив обурення скандальною заявою прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького про те, що Варшава наразі не буде постачати Україні озброєння необхідне для війни з Росією.

Джерело:  Welt

У Німеччині присоромили Польщу після рішення стосовно України

Ульріх Лехте жорстко розкритикував Матеуша Моравецького та додав, що той займається політичним маневрування, оскільки намагається заробити своєрідні бали для партії "Право і справедливість" в поточній виборчій кампанії в Польщі.

Те, що Польща з усіх країн, яка досі була надійним партнером, припиняє військову підтримку України і повідомляє про це таким чином – це ганьба, – поділився своєю думкою з цього приводу німецький депутат.

На його переконання, у такий цинічний спосіб офіційна Варшава намагається чинити тиск на команду українського лідера Володимира Зеленського, а також Європейський Союз, щоб ті знайшли рішення щодо імпорту збіжжя з України.

Ульріх Лехте відверто зізнався, що вважає дії Матеуша Моравецького "передвиборчою тактикою уряду ПіС", щоб відвернути увагу від візового скандалу.

На жаль, польський уряд зараз свідомо робить це на шкоду Україні, – підсумував німецький депутат.

 Що Моравецький говорив про постачання зброї Україні

Як заявив 20 вересня прем'єр Польщі Матеуш Моравецький, офіційна Варшава нібито хоче зосередитися на переозброєнні власної армії й тому вирішила не надавати зброю Україні.

Україна захищається від жорстокої атаки Росії, і я розумію цю ситуацію, але, як я вже сказав, ми захищаємо нашу країну. Ми більше не передаємо зброю в Україну, тому що зараз ми озброюємо Польщу, — сказав польський політик.

За словами представника уряду Польщі, наразі їхня країна здійснює винятково заздалегідь узгоджені постачання боєприпасів і озброєння, зокрема за контрактами з Україною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?