У Польщі пояснили заяву Моравецького про відмову постачати зброю Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі пояснили заяву Моравецького про відмову постачати зброю Україні

У Польщі пояснили заяву Моравецького про відмову постачати зброю Україні
Джерело:  online.ua

Уряд Польща офіційно підтвердив, що станом на сьогодні Варшава здійснює лише заздалегідь узгоджені постачання боєприпасів і озброєння, зокрема за контрактами з Україною. Так спікер уряду Пьотр Мюллер прокоментував заяву прем'єра країни Матеуша Моравецького про те, що Польща нібито більше не передає зброю Києву.

Джерело:  PAP

Польща не буде постачати зброю Україні: чи дійсно це правда

В контексті питання про постачання озброєнь хотів би повідомити, що Польща здійснює тільки заздалегідь узгоджені поставки…Це серед іншого найбільший закордонний контракт, підписаний польською збройною промисловістю після 1989 року – на постачання гаубиць Krab, – заявив Пьотр Мюллер.

Речник уряду також звернув увагу на те, що наразі в Польщі не припиняє свою роботу "хаб міжнародної допомоги".

У перші місяці війни Польща передала танки, бронетехніку, літаки і боєприпаси для України, які були необхідні, щоб зупинити агресію РФ…У перші місяці війни, коли інші країни ЄС обговорювали підтримку, Польща послідовно допомагала відбити напад РФ, – нагадав Пьотр Мюллер.

 Що Моравецький говорив про постачання зброї Україні

За словами прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, влада його країни наразі вирішила сконцентруватися на переозброєнні власної армії й тому не передає Києву своєї військової допомоги.

Заяви Моравецького пролунали на тлі напруженості у відносинах Варшави та Києва, пов'язаних із односторонніми польськими обмеженнями на українську сільськогосподарську продукцію та діями України у відповідь.

Україна захищається від жорстокої атаки Росії, і я розумію цю ситуацію, але, як я вже сказав, ми захищаємо нашу країну. Ми більше не передаємо зброю в Україну, тому що зараз ми озброюємо Польщу, — заявив Матеуш Моравецький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?