Польща припинила постачати зброю Україні й назвала причину
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща припинила постачати зброю Україні й назвала причину

Польща припинила постачати зброю Україні й назвала причину
Джерело:  online.ua

Як офіційно заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, офіційна Варшава станом на сьогодні припинила постачати озброєння Україні, оскільки наразі зацікавлена в озброєнні власної країни.

Джерело: Kancelaria Premiera

Польща відмовляється постачати озброєння Україні: що відбувається

Матеуш Моравецький вкотре повторив, що він нібито усвідомлює, наскільки важливою для України є підтримка від міжнародних партнерів під час її війни з Росією.

Однак, мовляв, офіційна Варшава все одно вирішила не постачати більше свою зброю для ЗСУ.

Україна захищається від жорстокої атаки Росії, і я розумію цю ситуацію, але, як я вже сказав, ми захищаємо нашу країну. Ми більше не передаємо зброю в Україну, тому що зараз ми озброюємо Польщу, - заявив Матеуш Моравецький.

На тлі цієї заяви не можна не згадати про те, що віце-прем'єр країни Лех Качинський цього ж дня заявляв про геть іншу позицію офіційної Варшави щодо допомоги Збройним силам України.

Польща продовжуватиме підтримувати Україну в її протистоянні з РФ, попри зерновий скандал, - пообіцяв політик, хоча й не уточнив, про яку конкретно допомогу йдеться.

Постпред України звинуватив Польщу та Угорщину в недовірі до ЄК

Що важливо розуміти, Польща, Угорщина та Словаччина не підтримали та виступили проти рішення Європейської комісії, яка 15 вересня офіційно розблокувала продаж українського зерна на території цих країн Євросоюзу.

Вказані держави пригрозили, що запровадять свої власні заборони на український агроімпорт після рішення Єврокомісії припинити обмеження.

На наш погляд, ці заходи Угорщини та Польщі є висловленням повної недовіри до Єврокомісії... Протягом багатьох років саме Європейська комісія є інституцією, яка веде торговельні переговори та розробляє торговельну політику для всього ЄС. І ми працювали на цій основі… Системний підхід Будапешта і Варшави ігнорувати позицію інституцій ЄС у торговельній політиці, я думаю, що це буде проблемою для ЄС в цілому, тому що там немає єдності, – заявив торговий представник України Тарас Качка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?