Україна розпочинає юридичний процес проти країн Євросоюзу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна розпочинає юридичний процес проти країн Євросоюзу

Україна розпочинає юридичний процес проти країн Євросоюзу
Джерело:  online.ua

За словами торгового представника України Тараса Качки, офіційний Київ уже 18 вересня розпочинає процес оскарження відмови Польщі, Угорщини та Словаччини скасувати заборону на ввезення української сільськогосподарської продукції.

Джерело:  Playbook 

Україна починає юридичний процес проти країн ЄС: що відбувається

Тарас Качка публічно попередив, що влада нашої країни серйозно налаштована оскаржити неспроможність Європейського союзу дотримуватися своїх зобов'язань щодо вільної торгівлі.

Як зазначає постперд, вкрай важливо довести, що ці дії є юридично неправомірними.

І саме тому ми розпочнемо правові процедури завтра, – наголосив Качка.

Він також підтвердив, що Україна має намір відповісти заходами на експорт польських овочів і фруктів.

Що важливо розуміти, офіційний Київ буде позиватися у справі до Світової організації торгівлі, а не в рамках власної торговельної угоди з ЄС.

Я думаю, що весь світ повинен бачити, як країни-члени ЄС поводяться з торговельними партнерами і з власним Союзом, тому що це може вплинути і на інші держави, – додав Тарас Качка.

Постпред України звинуватив Польщу та Угорщину в недовірі до ЄК

Як уже згадувалося раніше, Польща, Угорщина та Словаччина не підтримали та виступили проти рішення Європейської комісії, яка 15 вересня офіційно розблокувала продаж українського зерна на території цих країн Євросоюзу.

Вказані держави пригрозили, що запровадять свої власні заборони на український агроімпорт після рішення Єврокомісії припинити обмеження.

На наш погляд, ці заходи Угорщини та Польщі є висловленням повної недовіри до Єврокомісії... Протягом багатьох років саме Європейська комісія є інституцією, яка веде торговельні переговори та розробляє торговельну політику для всього ЄС. І ми працювали на цій основі… Системний підхід Будапешта і Варшави ігнорувати позицію інституцій ЄС у торговельній політиці, я думаю, що це буде проблемою для ЄС в цілому, тому що там немає єдності, – заявив Тарас Качка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?