У МЗС Польщі здивовані заявою Моравецького щодо військової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС Польщі здивовані заявою Моравецького щодо військової допомоги Україні

У МЗС Польщі здивовані заявою Моравецького щодо військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів польских видань, представники МЗС країни були не готові до заяви прем'єр-міністра Матеуша Моравецького і досі не знають, як її коментувати. 

Джерело:  RMF24

Що відомо про реакцію МЗС Польщі на заяву Моравецького 

Журналісти видання зазначають, що Моравецький не погоджував власну заяву із представниками МЗС країни.

Польскі дипломати досі чекають на вказівки від керівника відомства Збігнєва Рау, який наразі із делегацією Польщі перебуває у США.

За словами представників МЗС у коментарі відомству, Польща продовжує виконувати раніше узгоджені контракти на поставки озброєнь, техніки та боєприпасів Україні, зокрема, САУ Krab.

Також у МЗС додали, що Польща досі підтримує роботу логістичного центру іноземної військової допомоги Україні.

Що кажуть інші польскі урядовці 

За словами речника уряду Польщі Петра Мюллера, Польща наразі продовжує постачання техніки та боєприпасів Україні за раніше узгодженними контрактами, зокрема, стосовно САУ Krab.

У контексті питань про постачання озброєнь хотів би повідомити, що Польща здійснює лише раніше узгоджені постачання боєприпасів та озброєнь. У тому числі й ті, що випливають із підписаних з Україною контрактів, - підкреслив Мюллер.

За його словами, це найбільший укладений Польщею зарубіжний контракт із 1989 року.

Мюллер також заявив, що "з української сторони з'явилася низка абсолютно неприйнятних заяв і дипломатичних жестів", які Польща не приймає, проте, за його словами, у Польщі досі діє міжнародний хаб допомоги.

У перші місяці війни Польща надала ключові танки, бронетехніку, літаки та боєприпаси для оборони України, які були необхідні для запобігання нападу Росії на Україну та в майбутньому на інші країни ЄС, включаючи Польщу. У перші місяці війни, коли інші країни ЄС обговорювали підтримку, Польща послідовно допомагала відбити напад Росії, - зазначає речник польского уряду.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?