JPMorgan озвучив драматичний прогноз щодо росту ціни нафти
Категорія
Економіка
Дата публікації

JPMorgan озвучив драматичний прогноз щодо росту ціни нафти

JPMorgan озвучив драматичний прогноз щодо росту ціни нафти
Джерело:  online.ua

Експерти JPMorgan звертають увагу на те, що рекордні ціни на енергоносії можуть не тільки спровокувати пришвидшення інфляції, а й стати причиною ослаблення споживчих витрат на інші товари та послуги. Аналітики вже дали свій прогноз щодо вартості "чорного золота" у найближчі декілька років.

Джерело: The Wall Street Journal

Експерти прогнозують стрімкий ріст вартості нафти

За словами аналітиків, протягом поточного року ціни на нафту зросли на 64%, досягнувши семирічного максимуму. Окрім того, вартість природного газу за останні шість місяців майже подвоїлася. Ідентичну ситуацію можна спостерігати й з вартістю вугілля.

"Дисбаланс попиту та пропозиції на ринку – це одна з головних причин зростання вартості сировини. У всьому світі зростає споживання, паралельно все активніше починають працювати постачальники та заводи. Пропозиція чорного золота на ринку є досить обмеженою, оскільки головні експортери вирішили збільшувати обсяги видобування сировини поступово. Зокрема, таке рішення підтримали в ОПЕК+", - йдеться в повідомленні.

Згідно з прогнозами представників Moody's Analytics, вартість нафти підніметься з 79 доларів до 80 – 90 доларів за барель до 2022 року. Буде також рости ціна природного газу. Цілком можливо, що вона зросте з 5,56 долара до 6,50 – 7 доларів за мільйон британських теплових одиниць.

Аналітики американського банку JPMorgan опублікували найбільш драматичний сценарій на найближчі три роки. Вони переконані, що у 2025 році вартість нафти може злетіти до 190 доларів за барель. Окрім того, наголошується, що зростання цін на чорне золото може також спровокувати ріст річної інфляції на 0,4 пункту вже в найближчі місяці.

Яка наразі вартість нафти, газу та вугілля:

  • нафта Brent – 83,90 долара за барель;

  • нафта WTI – 80,85 долара за барель;

  • природний газ – 5,26 долара за мільйон британських теплових одиниць;

  • вугілля – 244 долари за метричну тону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?