JPMorgan прогнозує закінчення пандемії COVID-19 і відновлення світової економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

JPMorgan прогнозує закінчення пандемії COVID-19 і відновлення світової економіки

JPMorgan прогнозує закінчення пандемії COVID-19 і відновлення світової економіки
Джерело:  online.ua

Американський інвестиційний банк JP Morgan спрогнозував, що наступний 2022 рік ознаменує кінець пандемії коронавірусу та повне відновлення світової економіки. У звіті банку про прогнози на наступний рік зазначено, що нові вакцини та терапевтичні засоби призведуть до «сильного циклічного відновлення, повернення глобальної мобільності та зменшення відкладеного попиту з боку споживачів». 

Джерело: Reuters

Головний стратег із глобальних ринків і співкерівник відділу глобальних досліджень JP Morgan Марк Коланович каже, що банк очікує, що американський індекс S&P 500 (.SPX) підвищиться майже на 8% до 5050 пунктів. Акції країн, що розвиваються, виростуть на 18%, дохідність – ключовий фактор глобальних витрат на позики – зросте до 2,25% до кінця 2022 року.

Наша думка полягає в тому, що 2022 рік стане роком повного глобального відновлення, припинення пандемії та повернення до нормальних економічних і ринкових умов, які ми мали до спалаху COVID-19.

– Марк Коланович, головний стратег світових ринків JP Morgan

МВФ назвав ризики для світової економіки через новий штам Омікрон

Нагадаємо, тиждень тому голова Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що Омікрон становить нову загрозу для, здавалося б, стабілізованих темпів відновлення після пандемії. Вона також охарактеризувала ключові чинники, які, на думку представників структури, сприятимуть поступовому виходу з кризи.

Це стосується і вакцинації, і підтримки найуразливіших частин світу для того, щоб впоратися з кризою. Ми можемо тільки разом вийти з цього.

– Крісталіна Георгієва, глава МВФ

Туризм, нафта, криптовалюти.  Найбільш уразливі до COVID-19 сфери бізнесу

Найбільш уразливим до економічних коливань у зв'язку з пандемією виявився, очікувано, туризм. Та цього року, можна вважати, ця галузь впевнено стабілізується, адже лише в липні-вересні 2021 року кількість мандрівників з метою туризму в світі зросла на 58%. Це якщо порівнювати з тим же літньо-осіннім періодом 2020 року.

Перші звістки про новий штам Омікрон спричинили зниження ціни на нафту на світовому ринку на 12%. Після попереджень з боку Moderna, лютневий ф'ючерс на нафту Brent впав нижче $70. Це рекордно низький показник за тримісячнй період.

На тлі згаданих новин про Омікрон, вартість Bitcoin впала на цілих 20%, та буквально за кілька днів ситуація стабілізувалась і криптовалюта піднявшись до $59 146.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?