Кабмін дозволив підвищити ціни на бензин
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін дозволив підвищити ціни на бензин

Кабмін дозволив підвищити ціни на бензин
Джерело:  online.ua

Розрахункові ціни на бензин і дизельне паливо в Україні підвищили. Тепер ціни на бензин на АЗС виростуть вище 30 грн, а ДП - 29 грн.

Джерело: Мінекономіки

У відомстві представили розрахунки, від яких АЗС можуть встановлювати свої ціни на бензин і дизельне паливо. Нові ціни будуть діяти мінімум 10 днів. Наступні розрахунки будуть представлені після 20 числа.

Нові ціни на бензин в Україні

Нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива передбачають підвищення розрахункових цін для бензину з 24,92 гривень до 25,82 гривень за літр. Для дизельного палива-з 20,91 гривень за літр до 22,09 грн.

Таким чином, з урахуванням всіх націнок, максимальна ціна на паливо на АЗС може вирости:

  • 30,82 гривні за літр на бензин,

  • 29,09 гривні за літр на дизельне паливо.

Держрегулювання цін на паливо

14 травня Кабмін прийняв рішення про встановлення граничних торговельних надбавок на паливо на період, поки діє карантинний режим через поширення коронавируса COVID-19. Постановою уряду введена максимальна роздрібна націнка на бензин 5 грн, на дизельне паливо - 7 грн.

Продавці пального повинні враховувати цю надбавку при встановленні роздрібної ціни, яка реалізується через мережу АЗС. Встановлення максимальної торговельної надбавки не стосується преміального палива - тільки на бензини марок А-92, А-95 і дизельне паливо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?