Кабмін дозволив ресторанам працювати на Новий рік всю ніч
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін дозволив ресторанам працювати на Новий рік всю ніч

Кабмін дозволив ресторанам працювати на Новий рік всю ніч
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів оновили рішення щодо режиму роботи закладів у новорічну ніч. Згідно з уточнювальною постановою №1301, ресторани, кафе, бари отримали можливість приймати відвідувачів до 07:00 1 січня 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

Попереднє рішення вказувало, що заклади мали б працювати лише до 01:00.

"Внести зміну до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", замінивши у підпункті 12 цифру і слова "до 1-ї години" цифрою і словами "до 7-ї години", – говориться у постанові.

Нагадаємо, вже з 8 до 24 січня заклади не прийматимуть відвідувачів через посилення карантину, вони зможуть працювати винятково у режимі на виніс та за адресною доставкою.

Експерти Держспоживслужби Києва звернули увагу на нібито низький вплив такого рішення на захворюваність на коронавірус. Очільник відомства наголосив, дуже важливим є відпочинок людей перед жорстким карантином.

"На Новий рік – це свято, необхідно щоб люди відпочили, і те, що це буде не той відсоток, який дасть зріз захворюваності, – це однозначно", – вважає він.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар Віктор Ляшко звернув увагу, що в Україні не скасували новорічні ярмарки та святкування біля ялинок. Водночас він закликав громадян до обережності та обачної поведінки серед інших людей. За його словами, не скасовували відповідні заходи через втому, яка накопичувала в людей з березня, після введення карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?