Кабмін Італії одноголосно ухвалив рішення про постачання зброї Україні у 2023 році
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін Італії одноголосно ухвалив рішення про постачання зброї Україні у 2023 році

Кабмін Італії одноголосно ухвалив рішення про постачання зброї Україні у 2023 році
Джерело:  online.ua

Рада міністрів Італії на чолі з прем'єр-міністеркою Джорджією Мелоні одноголосно ухвалила постанову про продовження постачання зброї в Україну до 31 грудня 2023 року.

Джерело: Corriere della Sera

Італія продовжила декрет про допомогу Україні

Військові матеріали та обладнання будуть постачатися до Києва для боротьби з російським вторгненням протягом 2023 року.

За продовження підтримки Києва спочатку проголосував італійський парламент.

І після того, як Палата ухвалила рішення, Рада міністрів дала добро так званому «указу НАТО», який продовжує дію рішень, уже прийнятих урядом Драгі, термін дії якого закінчився 31 грудня.

Лінія керівництва Мелоні є такою ж, як і попереднього керівництва Італії.

Буквально між кінцем цього року та початком наступного на стіл уряду може надійти шостий указ про допомогу Україні: цього разу прохання Києва полягає в отриманні систем ППО для захисту інфраструктури країни від атак Росії з повітря, - зазначає видання.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня уряд України подав до Італії запит на отримання систем протиповітряної оборони SAMP-T, які працюють на 80 км.

Ця ЗРК має швидкий час реакції та високий темп стрільби (вісім ракет можна запустити за 10 секунд).

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтервʼю італійському виданню Corriere della Sera.

Системи протиповітряної оборони — сьогодні це для нас найбільший пріоритет. Ви знаєте чому. Тому що ми хочемо, щоб наші люди повернулися додому з-за кордону, щоб їхні діти мали змогу піти до школи, до університету тощо. Але без безпеки, без ППО ми не можемо це забезпечити. Дуже небагато країн виробляють ППО — не лише мають, але й виробляють. Італія разом із Францією та Німеччиною виробляє комплекси SAMP-T. І ми їх потребуємо, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?