Італія передала Україні гаубиці M109L, PzH 2000 і РСЗВ — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Італія передала Україні гаубиці M109L, PzH 2000 і РСЗВ — ЗМІ

Італія передала Україні гаубиці M109L, PzH 2000 і РСЗВ — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Італія передала Україні понад 20 155-мм самохідних артилерійських установок M109L, дві реактивні системи залпового вогню та 6 самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000. Це було частиною останнього пакету військової допомоги, який було узгоджено попереднім італійським урядом Маріо Драгі.

Джерело: La Repubblica

Італія передала Україні новий пакет допомоги

M109L – це броньовані гусеничні машини з 155-міліметровою гарматою, що використовує боєприпаси НАТО. В останні роки холодної війни Італія виробила сотні таких установок, модернізувавши оригінальну американську модель, потім з початку тисячоліття вони були зняті з озброєння, - повідомили ЗМІ.

Спершу САУ M109L пройдуть перевірку, а потім їх доправлять безпосередньо на передову .

Кількість зброї не розголошується, проте становить 20-30 екземплярів.

Зазначені САУ є частиною останнього пакету військової допомоги, який було узгоджено попереднім італійським урядом Маріо Драгі.

Також Італія передала для ЗСУ дві реактивні системи залпового вогню (MLRS). Загалом Італія має 18 таких установок.

Ці РСЗВ використовують ті самі ракети дальністю 70 кілометрів, що й HIMARS. Проте ця установка оновлена: їздить на гусеничній базі та має 12 ракет, а не 6.

Окрім цього, Італія передала 6 самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 (Італія має 68 таких установок).

Також Італія готується передати «десятки» гусеничних бронетранспортерів М113. Вони «старі, але ефективні» та необхідні для заміни танків, знищених за місяці повномасштабної війни.

З початку вторгнення РФ Італія передала щонайменше 5 пакетів допомоги Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?