У Барселоні затримали вандала — він малював графіті з символом "Z" на історичних памятках
Категорія
Світ
Дата публікації

У Барселоні затримали вандала — він малював графіті з символом "Z" на історичних памятках

У Барселоні затримали вандала — він малював графіті з символом "Z" на історичних памятках
Джерело:  online.ua

Поліція Барселони заарештувала чоловіка, який малював Z-символіку та погрози на місцевих історичних будівлях. Ним виявився українець російського походження.

Джерело: поліція Каталонії

В Іспанії затримали чоловіка за малювання Z-символіки

За повідомленням поліції, його звинувачують у двох злочинах, пов’язаних із заподіянням шкоди історичній спадщині, двох злочинах, пов’язаних із погрозами, і одному злочині на ґрунті ненависті.

Вандалом виявився 57-річний українець російського походження. Він намалював кілька графіті із символом «Z», свастиками та погрозливими текстами російською мовою.

Його малюнки виявили на будівлі, де знаходиться українська асоціація "Джерело", фасаді кафедрального собору Барселони, палацу Женералітету та Будинку Архідиякона.

Розслідування почалося 14 після появи графіті з символами «Z» і «V» на фасаді собору Барселони та на території, де розташоване українське товариство.

Пізніше нові графіті - також свастики - були знайдені на фасадах Palau de la Generalitat, Палацу Архієпископа, Будинку Архідиякона та Будинку Ллота де Мар. Усі вони відповідали одному малюнку й у поліції припускали, що їх створила одна й та сама особа.

Фото: mossos.gencat.cat

У результаті перевірки встановлено, що затриманий, виконавши графіті, оприлюднював їх у своїх соціальних мережах з метою ширшого розповсюдження.

11 жовтня в районі Побленоу з’явилися нові графіті з такою ж символікою, як і попередні, але цього разу містили погрозливі та образливі тексти на адресу українського народу та громадян російського походження, які проживають у Барселоні та виступають проти вторгнення в Україну.

На початку цього тижня поліція розпочала операцію, щоб спробувати знайти ймовірного злочинця, і, нарешті, пізно ввечері в п'ятницю його заарештували поблизу району Барселонета. Це 57-річний чоловік, який народився в Росії, але родом з Донбасу.

Затриманого доставили до суду та відпустили під заставу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?