Кабмін окреслив терміни роботи над 5G в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін окреслив терміни роботи над 5G в Україні

Кабмін окреслив терміни роботи над 5G в Україні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль виступив із заявою щодо роботи над введенням мережі зв’язку 5G у країні під час свого спічу на форумі “Україна 30. Освіта і наука”.

Джерело: форум

За його словами, до кінця року ще понад 3 тисячі населених пунктів у різних регіонах держави отримають доступ до сучасного високошвидкісного з’єднання з інтернетом.

“До кінця цього року більш як 3 тисячі населених пунктів, а це означає, що й школи в цих населених пунктах, і діти, зможуть отримати доступ до високошвидкісного інтернету. І на цьому ми не збираємося зупинятися, цю роботу будемо продовжувати”, - зауважив прем’єр.

Голова уряду звернув увагу на необхідність забезпечення дітей таким інтернетом.

“Ми маємо говорити про запровадження 5G з наступного року і в контексті загалом доступу до інтернету усіх дітей, які цього потребують”, - наголосив Шмигаль.

Він додав, особливо гострою потребою у сучасних засобах зв’язку стала на тлі пандемії коронавірусу COVID-19, яка заблокувала роботу шкіл торік та у 2021 році. При цьому матеріальне становище будь-якої сім’ї не має стати на перешкоді для здобуття освіти дитиною.

“Розроблені на сьогодні системи і курси дистанційної освіти також дають таку змогу . Ми будемо продовжувати працювати над підвищенням якості та давати можливість дітям вчитися більш якісно”, - додав політик.

Він анонсував надання близько мільярда гривень на забезпечення технікою навчальних закладів.

5G в Україні

Раніше на рівні українського уряду попереджали, що фактично процес впровадження відповідного покоління зв’язку запустять вже у другій половині 2021 року. У жовтні буде оголошено тендер для відповідних ініціатив, а у грудні оприлюднять його підсумки.

“Затвердили план заходів для впровадження 5G зв’язку в Україні — важливий проєкт для розвитку кластерної економіки, де будуть реалізовані проєкти хмарних технологій, та проєкти, які стосуються Інтернету речей”, - резюмував тоді Денис Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?