Кабмін оцінив ймовірність введення повного локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін оцінив ймовірність введення повного локдауну

Кабмін оцінив ймовірність введення повного локдауну
Джерело:  online.ua

Глава Кабміну Денис Шмигаль оцінив ризики введення повного локдауну в Україні. Він зазначив, що у відомстві вважають недоцільним зупиняти економіку країни, хоч кількість інфікованих і росте.

Джерело: YouTube-канал КМУ

Наразі основним шляхом обмежити економіку країни від повторної зупинки залишається вакцинація населення, обмеження для невакцинованих громадян та заохочення для тих, хто отримав одну або обидві дози вакцини.

«Навіть у червоній зоні бізнеси і громадські заклади можуть працювати, якщо всі відвідувачі і працівники повністю вакциновані. Ми не плануємо вводити повний локлаун по всій Україні та зупиняти економіку. Але, як сказав цього тижня президент, єдиною альтернативою локдауну є масова вакцинація», — заявив голова уряду.

Шмигаль також на засіданні 20 жовтня констатував, що абсолютна більшість, 94% з тих, хто потрапив у лікарню з COVID-19 - невакциновані громадяни, які не були щеплені навіть однією дозою вакцини.

Він додав, що стрімке поширення пандемії - це чи не єдиний фактор, який може завадити відновленню та стабілізації економічних показників в країні.

Кілька регіонів можуть потрапити в "червону" зону - які області під загрозою

За словами глави уряду, кілька регіонів можуть потрапити в "червону" зону карантину найближчими днями.

"Ми постійно підключаємо нові лікарні і збільшуємо кількість лікарів, які протидіють коронавірусу. Однак, як би ми не були готові, скільки б лікарень і ліжок ми б не підготували, ми не зупинимо пандемію, якщо Україна не буде вакцинуватися", - підкреслив прем'єр-міністр.

Він нагадав, що в країні фіксують рекордну кількість щеплень. Напередодні, наприклад, їх зробили понад 225 тисяч.

Нагадаємо, згідно з ранковими даними МОЗ на 20 жовтня, в Україні зафіксували 18 912 нових випадків зараження коронавірусом, госпіталізовано 5 468 пацієнтів, померли 495 людей. Найбільша кількість підтверджених випадків ковіду зареєстровано в Києві та Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

У світовій статистиці по щоденному приросту хворих, Україна знаходиться на 6 місці. За кількістю нових хворих і померлих серед країн Європи - на 4 місці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?