МЗС прокоментувало інформацію про закриття кордонів ЄС для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС прокоментувало інформацію про закриття кордонів ЄС для українців

МЗС прокоментувало інформацію про закриття кордонів ЄС для українців
Джерело:  online.ua

Останні декілька тижнів в українському медіапросторі все частіше обговорюють можливе закриття кордонів ЄС у зв’язку з пандемією COVID-19. Європейський Союз цього тижня може обмежить поїздки для громадян України у зв’язку з суттєвим погіршенням епідемічних показників в країні. І хоча будь-які обмеження не відміняють безвіз, все ж правила, які має право вводити будь-яка країна-член ЄС можуть застати мандрівників з України зненацька. Інформацію про можливе закриття кордонів ЄС прокоментували в Міністерстві закордонних справ.

Джерело: Facebook речника МЗС

«Епідемічна ситуація погіршується не лише в Україні. За останні тижні Євросоюз вже суттєво скоротив перелік країн із „зеленої зони“. Деякі країни ЄС почали посилювати карантинні заходи для своїх громадян», — каже речник МЗС Олег Ніколенко.

Він додає, що з часом, коли епідемічна ситуація покращиться, рішення переглядатимуть. Виключення України із зеленої зони насамперед стосується туристичних поїздок.

П’ятиденна ізоляція після прибуття в країну Євросоюзу

В МЗС не називають точний перелік країн ЄС, що введуть обмеження, але зазначають, що, наприклад, правило про п’ятиденну ізоляцію після прибуття в країну може повернути Італія. Під час попередніх хвиль епідемії в країні запровадили перебування в такому карантині навіть для вакцинованих туристів з України та туристів, які мали ПЛР-тести.

Ймовірно, ситуація спричинена тим, що в Україні, не зважаючи на суттєве підвищенні відповідальності за підробку ПЛР-тестів, такі ситуації, все ж – не поодинокі. В будь-якому разі, нині саме вакцинація залишається головною «перепусткою» для мандрів на сьогодні.

«У разі ухвалення, рішення ЄС не встановлює автоматично нові правила перетину кордону, а лише надає рекомендацію державам-членам Євросоюзу. Остаточне рішення про дозвіл чи обмеження того чи іншого типу поїздок громадян України кожна держава-член ЄС ухвалює окремо на національному рівні. Досвід деяких наших сусідів, які у попередні тижні вже були виключені із „зеленого списку“ ЄС, демонструє, що не слід очікувати тотального закриття кордонів як торік», — підсумовує Ніколенко.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні зафіксовано 15 тисяч нових випадків COVID-19 Зокрема, захворіли 1 309 дітей та 282 медпрацівники. Загальна кількість хворих в країні сягнула 2 мільйонів 660 тисяч осіб. Вірус забрав життя уже більше 61 тисячі українців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?