У Харкові відмовляються госпіталізувати пацієнтів з COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові відмовляються госпіталізувати пацієнтів з COVID-19

У Харкові відмовляються госпіталізувати пацієнтів з COVID-19
Джерело:  online.ua

У лікарнях Харкова закінчилися ковідні місця. Жителі міста скаржаться на відмови медиків госпіталізувати хворих з COVID-19. Відповідне відео про відмову швидкої забирати хворого в лікарню опублікував місцевий Telegram-канал.

Джерело: Telegram-канал “ТРУХА Харків”.

“Швидку” викликала одна з харківських сімей до літньої жінки, в якої COVID-19. Медики приїхали, виміряли рівень кисню. У пацієнтки рівень сатурації 32.

Жінка вже задихалася, але її все одно відмовилися госпіталізувати. При цьому причиною відмови назвали відсутність місць у лікарнях.

"Моя мама захворіла на COVID-19. Жодна швидка допомога, а їх було п'ять, не хотіла забирати в лікарню, бо немає місць. Після того як взяли камеру і пригрозили поліцією, її відвезли в спочатку в 17-у (там не взяли), а потім у 22-у", - розповіла жінка.

При цьому харків'янка зазначила, що в медичному закладі на момент приїзду пацієнтки лікарів не було.

"Якщо до понеділка доживе (лікарі будуть в понеділок) - тоді будемо і лікувати", - сказали в лікарні", - обурилася жінка.

Covid-лікарні в Херсоні заповнені майже на 100%

Зазначимо, що схожа ситуація зараз і в інших великих українських містах. Так, влада Херсона заявила про критичну ситуацію з коронавірусом в місті. Covid-лікарні заповнені майже на 100% і пацієнтів доводиться везти в інші міста.

Протягом тривалих вихідних в Херсоні виявили близько 1500 випадків зараження, 41 пацієнт помер.

Водночас, попри катастрофічну ситуацію, в Харкові наразі навіть не ввели червоний рівень епідемічної небезпеки.

Сьогодні, 18 жовтня, ще чотири українські області - Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська - перейшли в червону зону адаптивного карантину. Раніше в червону зону перевели Херсонську область.

Читайте також:

  • У ВООЗ дали прогноз термінів закінчення пандемії коронавірусу.

  • Дослідники порівняли тривалість імунітету від 3 відомих COVID-вакцин.

  • МОЗ попереджає про розширення "червоної" зони в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?