МОЗ попереджає про розширення "червоної" зони в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ попереджає про розширення "червоної" зони в Україні

МОЗ попереджає про розширення "червоної" зони в Україні
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін під час традиційної пресконференції офіційно повідомив, що станом на 18 жовтня "червоний" рівень епіднебезпеки встановлено в п'яти областях, однак уже скоро "червоних" регіонів може стати більше.

Джерело: сайт МОЗ

МОЗ повідомляє, що найближчим часом "червоних" областей може стати більше

"Зараз рівень захворюваності на ковід перевищений вже у більшості регіонів. Не виключено, що найближчим часом "червоний" рівень можуть встановити також в інших областях", - наголосив Ігор Кузін.

За його словами, "червоний" рівень епіднебезпеки у Херсонській, Донецькій, Дніпропетровській, Одеській і Запорізькій областях встановили зокрема через "легковажне ставлення до вакцинації".

Головний санлікар також офіційно попередив про те, що за показниками  "червона" зона загрожує Житомирській, Сумській та Луганській областям.

Ігор Кузін також додав, що "зараз у кожного громадянина є вибір – зробити щеплення, або і надалі жити в режимі посилених епідемічних правил".

Фото - moz.gov.ua

Окрім того, представник МОЗ не забув нагадати про те, як важливо усім дотримуватися маскового режиму – навіть вакцинованим і тим, хто вже перехворів коронавірусом.

Ситуація з коронавірусом в Україні

15 жовтня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, згідно з підсумками якого було ухвалено рішення про розширення “червоної зони” на 4 області — Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку та Одеську.

Передбачається, що в цих регіонах автоматично буде впроваджено “червоний” рівень обмежень. Він передбачає роботу громадських закладів таким чином, що відвідувачі разом з персоналом мають пройти повний курс вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?