МОЗ озвучило план на обмеження громадського транспорту у разі локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ озвучило план на обмеження громадського транспорту у разі локдауну

МОЗ озвучило план на обмеження громадського транспорту у разі локдауну
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я відкинуло ідею обмеження громадського транспорту на всеукраїнському рівні у разі введення повноцінного локдауну - з відповідним підтвердженням виступив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Джерело: ТСН

За словами заступника міністра, обмеження транспорту має надзвичайний вплив на економічне становище й мобільність людей в цілому. Одночасно з цим воно не надає необхідної ефективності у боротьбі з епідемією, тож жертвувати економікою чи мобільністю нібито не має сенсу.

“Тому основною рекомендацією є більш жорсткий контроль за дотриманням протиепідеміологічних вимог під час перевезення, обмеження кількості людей, які користуються громадським транспортом, і навпаки виведення додаткової, резервної кількості самого того рухомого складу, аніж припинення його функціонування. Тому, найімовірніше, у межах можливих локдаунів або "червоних" зон уряд не буде рекомендувати обмежувати функціонування саме місцевого або міського транспорту”, - наголосив Кузін.

Головний санлікар уточнив, питання зупинки чи обмежень у галузі громадського транспорту ухвалюють на рівні місцевої комісії ТЕБ та НС.

“Якщо ми будемо казати про громадський транспорт, то питання зупинки або функціонування громадського транспорту лежить в площині ТЕБ та НС. Тобто, місцева комісія ТЕБ та НС, коли розглядає це питання, вона ухвалює рішення про доцільність або недоцільність припинення роботи громадського транспорту”, - резюмував Кузін.

Ситуація з коронавірусом в Україні

15 жовтня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, згідно з підсумками якого було ухвалено рішення про розширення “червоної зони” на 4 області - Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку та Одеську.

Передбачається, що в цих регіонах автоматично буде впроваджено “червоний” рівень обмежень. Він передбачає роботу громадських закладів таким чином, що відвідувачі разом з персоналом мають пройти повний курс вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?