Кабмін підняв граничні ціни на пальне — реакція АЗС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін підняв граничні ціни на пальне — реакція АЗС

Кабмін підняв граничні ціни на пальне — реакція АЗС
Джерело:  online.ua

6 вересня офіційно стало відомо, що Міністерство економіки підняло граничні ціни на дизпаливо та бензин - це призвело до того, що мережі автозаправних станцій WOG, ОККО, SOCAR та інші підняли свої ціни на пальне. 

Джерело: профільне видання  enkorr  з посиланням на дані Консалтингової групи "А-95",  розрахунки  НАК "Нафтогаз"

Уряд підняв граничні ціни на пальне — перші подробиці

Згідно з останніми даними, граничні ціни на дизпаливо встановлені на рівні 21,69 грн/л, на бензин – 25,94 грн/л. З урахуванням максимальної торговельної надбавки, максимальні ціни становлять 28,69 грн/л та 30,94 грн/л відповідно.

"Так, протягом вихідних 4-5 вересня мережі WOG та ОККО підвищили ціни на бензин марки А-95 на 41 коп/л до 30,94 грн/л, дизпаливо – на 58 коп/л, до 28,69 грн/л. Таким чином, ціни у цих мережах є максимально достустимими згідно розрахунки уряду", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в мережі AMIC ціни на бензин зросли у середньому на 5-11 коп/л, а дизпаливо – на 7 коп/л. SOCAR підвищила ціни на бензин 41-50 коп/л до максимальної. Окрім того, наголошується, що мережі Shell, "БРСМ-Нафта", KLO, "Параллель", UPG, "Рур груп", "Автопорт", Motto и та інші підвищили ціни на 5-60 коп/л.

Держрегулювання цін на бензин

14 травня уряд ухвали рішення про встановлення граничних торговельних надбавок на паливо на період, поки діє карантинний режим через поширення коронавируса COVID-19. Постановою уряду введена максимальна роздрібна націнка на бензин 5 грн, на дизельне паливо — 7 грн.

Продавці пального повинні враховувати цю надбавку при встановленні роздрібної ціни на бензин та ДП, яке реалізується через мережу АЗС. Встановлення максимальної торговельної надбавки не стосується преміального палива — тільки на бензини марок А-92, А-95 і дизельне паливо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?