У Зеленського відкинули будь-які ідеї про різке підвищення тарифів в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського відкинули будь-які ідеї про різке підвищення тарифів в Україні

У Зеленського відкинули будь-які ідеї про різке підвищення тарифів в Україні
Джерело:  online.ua

В Офісі президента у вівторок, 3 серпня. оголосили про небажання кардинальним чином збільшувати тарифи на електроенергію, однак у Кабміні мають визначитися з новими показниками вже до Дня Незалежності.

Джерело: УНІАН

За словами речника адміністрації Сергія Нікіфорова, наразі окремі політичні групи залякують українське населення стрімким подорожчанням послуг, однак це не обговорюється в уряді.

“Тарифи на електроенергію: Я від імені президента хочу підкреслити, що різкого підвищення тарифів на електроенергію, яким зараз активно намагаються залякувати, - не буде. Для багатьох його не буде взагалі. Це принципова позиція президента”, - наголосив представник Володимира Зеленського.

Він уточнив, що голова держави нібито повністю усвідомлює, що наразі в Україні деякі групи населення навіть у поточній ситуації вважають чинні тарифи “занадто великими та непосильними”.

Станом на сьогодні НКРЕКП разом з урядом займаються опрацюванням рішення РНБО стосовно системи сплати за електроенергію та відповідні ціни.

“РНБО на це виділили певний час. Я думаю, що до Дня Незалежності, найімовірніше раніше, ми побачимо хто і скільки повинен платити”, - додав він.

Тарифи на електроенергію в Україні

В уряді мають намір зберегти фіксований тариф на електроенергію для населення на рівні 1,68 гривні за кіловат на годину. Підвищення цін хочуть перенести на 1 вересня.

З 1 січня 2021 року Кабмін підвищив ціну електроенергії для населення, скасувавши пільговий тариф на перші 100 кВт по 90 копійок. Уряд розглядав варіант підвищення цін для тих, хто споживає більше 500 кВт-година до 2,5 грн, щоб поступово довести тарифи до 4 грн / кВт-год.

Зеленський оголосив про винесення питання, пов’язаного з тарифами на електроенергію, на рівень Ради національної безпеки та оборони через надзвичайну важливість. Там було ухвалено рішення про неможливість стрімкого підвищення тарифів. для населення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?