Зеленський озвучив план щодо тарифів на електроенергію
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський озвучив план щодо тарифів на електроенергію

Зеленський озвучив план щодо тарифів на електроенергію
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський оголосив про винесення питання, пов’язаного з тарифами на електроенергію, на рівень Ради національної безпеки та оборони через надзвичайну важливість.

Джерело: форум Україна 30

За словами державного лідера, президентська позиція полягає у важливості збереження чинних тарифів.

“Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб ціни на електроенергію не підіймались для людей… Це питання дуже серйозне і незабаром ми проінформуємо суспільство. Я просив винести це питання на засідання РНБО на цьому тижні, щоб люди зрозуміли, що з 1 серпня “сюрпризів” для суспільства не буде”, - оголосив президент під час заходів згаданого форуму у відповідь на питання, що пролунало з боку журналістів.

Він пояснив, збільшення тарифів дуже важко не допустити, оскільки оплата життєнеобхідних тарифів забирає в людей значну частку прибутку.

“Ми повинні зробити, щоб збільшення цін не було. Моє відношення до цього дуже просте - сьогодні 1,68 грн за КВт-год. Я вважаю, що у нас є низка населення, які не можуть собі дозволити платити навіть 1,68 грн. І тому РНБО також буде розглядати це питання і розглядати можливість зменшення цін на електроенергію для окремих верств населення”, - резюмував Зеленський.

Тарифи на електроенергію в Україні

З 1 січня 2021 року Кабмін підвищив вартість електроенергії для населення, скасувавши пільговий тариф на перші 100 кВт по 90 копійок. Нова фіксована ціна становить 1,68 грн / кВт-година з ПДВ.

Наразі, станом на кінець липня 2021 року, У Міненерго пропонують ввести диференційований тариф на електроенергію. Споживачів хочуть поділити на 4 категорії:

  • до 100 кВт-год;

  • 100-300 кВт-год;

  • 300-500 кВт-год;

  • від 500 кВт-год.

Максимальний тариф пропонують встановити на рівні 3,4 грн / кВт-год. При цьому в Міненерго запевняють, для побутових споживачів, які споживають менше 100 кВт-год на місяць, ціна буде нижчою за нинішню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?